Zonguldak'ta 2 arkadaşı ile birlikte internette araştırdıktan sonra hobi olarak ilk başlarda küçük bir yerde 1 ton ile istiridye mantarı yetiştirmeye başlayan Nusret Eryılmaz, mantara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini ve şimdilerde ise kiraladıkları bir depoyu tesis haline getirerek 15 ton ile talebi karşılamaya çalıştıklarını söyledi. Yaklaşık 1,5 sene önce Zonguldak'ta kurdukları tesis ile üretime başladıklarını ve tadı kırmızı ete en yakın olan istiridye mantarın olduğunu belirten Nusret Eryılmaz, şunları söyledi: ''İstiridye mantarı işine yaklaşık 1,5 sene önce 3 arkadaş hobi olarak başladık. Baktık ki işler yolunda gidiyor. İşimizi büyütmeye çalıştık. Şuanda çok memnunuz ve ekstradan bir gelirimiz oluyor. Mantar protein olarak et ile aynı seviyede hatta protein olarak etten daha yüksek. Halktan talep çok şuanda Zonguldak'ta talebi karşılayamıyoruz. Burayı tek ünite olarak açmıştık ve şuanda yan tarafa ikinci ünitemizi de hazırladık. İlk başlarda hobi olarak başlamıştık şimdi ise talebi karşılayamıyoruz. Yapacak olan arkadaşlarımız varsa da yardımcı olabiliriz.''

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.