İngiliz Ekonomisi Nisanda Yüzde 20,4 Daraldı

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi verilerine bakıldığında, ülke ekonomisi aylık kayıtların alınmaya başlandığı 1997 senesinden bu yana en keskin küçülmeyi yaşadı.

12.06.2020-12:21 - (Son Güncelleme: 12.06.2020-12:25) İngiliz Ekonomisi Nisanda Yüzde 20,4 Daraldı

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi verilerine bakıldığında, ülke ekonomisi aylık kayıtların alınmaya başlandığı 1997 senesinden bu yana en keskin küçülmeyi yaşadı.

İngiliz ekonomisi nisanda aylık temelde % 20,4 küçüldü.

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi’nin (ONS) verilerine bakıldığında, İngiliz ekonomisi nisanda aylık temelde % 20,4 daralarak, aylık kayıtların alınmaya başlandığı 1997 senesinden bu yana en keskin küçülmeyi yaşadı.

Ülkede şubat, mart, nisan aylarını içeren 3 aylık dönemde de % 10,4 küçülme kaydedildi.

Verilerle ilgili değerlendirme yapan İstatistik Başkan Vekili Jonathan Athow, “İngiltere’de nisan ayındaki daralma bu zamana kadar ki sen sert daralma. Mart ayındaki daralmanın üç katından, coronavirüs öncesinde gördüğümüz en sert daralmanın ise 10 katından fazla.” diye konuştu.

Athow, “Ekonominin hemen her alanı darbe aldı; publar, eğitim, sağlık, araç satışları. Otomotiv üreticileri ve inşaat şirketleri özellikle ağır etkilenenlerden oldu.” ifadelerini kullandı.

Diğer taraftan İngiltere’de coronavirüs salgınıyla mücadele çerçevesinde yürütülen karantina önlemleri 23 Mart tarihinde başlamış, nisanda sıkı bir şekilde devam ettirilmiş, mayısta da hafifletilmeye başlanmıştı.

Bu sebeptebn ekonomistler arasında nisan ayı verilerinin en alt seviyeye işaret ettiği fikri hakim.

Genişleme verilerinin peşinden açıklamada bulunan İngiltere Maliye Bakanı Rishi Sunak “Dünyanın birçok ekonomisinde olduğu gibi koronavirüs ekonomimize ciddi şekilde etki ediyor. Uyguladığımız maaş destek programı, hibeler, krediler, vergi indirimleri binlerce işletmeyi ve milyonlarca kişinin istihdamını kurtardı. Bu ekonomi açılınca bize hızlı bir şekilde toparlanma şansı sağlayacak.” dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal