IMF, Türkiye Ekonomisinin Büyüyeceğini Öngördü

Türkiye ekonomisinin düzelme eğilimi göstermesi, dünyada hayretle karşılanmaya devam ediyor.

26.01.2021-01:14 - (Son Güncelleme: 26.01.2021-01:18) IMF, Türkiye Ekonomisinin Büyüyeceğini Öngördü

Uluslararası Para Fonu (IMF), Türkiye ekonomisinin 2021 yılında pozitif büyüme eğilimde olduğunu belirterek, ülke ekonomimizin bu yıl içerisinde yüzde 6 oranında büyüyeceğinin öngörüldüğünü açıkladı.

IMF'den konuya ilişkin yapılan açıklamada, Kovid-19 salgınının diğer tüm ülkelerde olduğu gibi Türkiye'de de sağlık ve ekonomiyi etkilediği aktarıldı.

Türkiye'de parasal ve kredi genişlemesine odaklanan politika müdahalesinin ekonomik büyümeye güçlü bir ivme kattığı belirtilirken, aynı zamanda önceden var olan kırılganlıkları artırarak ekonomiyi iç ve dış risklere karşı daha duyarlı hale getirdiği ifade edildi.

'IMF'NİN AÇIKLAMASI'

IMF'nin Türkiye ekonomisi ile ilgili yaptığı açıklamada, 'Hızlı para ve kredi büyümesinden uzaklaşan son politika dönüşü memnuniyetle karşılanıyor. Bu dönüşüm devam ederse ve geçici salgın odaklı ilave destek, orta vadeli mali konsolidasyon için güvenilir bir planın yanı sıra finans sektörü ve yapısal reformlarla birleştirilirse, tamponlar daha hızlı şekilde yeniden oluşturulabilir. Yapısal reformlar, salgının uzun vadeli olumsuz etkilerinin oluşturduğu riskleri hafifletmeye odaklanmalı ve en savunmasızları desteklemek, işgücü piyasası esnekliğini teşvik etmek ve kurumsal borçların azaltmasını kolaylaştırmak için hedeflenen önlemleri içermelidir' denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal