İkinci El Otomobile Zam Kapıda

Özel Tüketim Vergisi otomobilin liste fiyatını yüzde 20 civarında arttırırken, ikinci elde de zammın kapıda olduğu belirtiliyor.

12.09.2020-11:03 - (Son Güncelleme: 12.09.2020-11:00) İkinci El Otomobile Zam Kapıda

Pandemiden ciddi oranda etkilenen, Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden otomobilde fiyatlar yükselmeye devam ediyor. 400 bin liraya bayi fiyatı olan otomobilin liste fiyatı 500 bin liraya çıktı. İkinci el araca da on gün içerisinde zam gelmesi bekleniyor.

Uzmanlar, otomobilin liste fiyatına yüzde 20 olarak yansıyan ÖTV’nin, ikinci ele henüz yansımadığına işaret ederek, iki hafta içerisinde, ikinci elde de yukarı yönlü düzeltme hareketi olmasını bekliyor.

İkinci eldeki hareketlilik, otomobil satıcılığına olan ilgiyi de arttırdı. Galericiler, farklı meslek gruplarından insanların da otomobil sattıktan sonra, tekrar alıcı pozisyonuna girdiğini gözlemlediklerini kaydediyorlar.

Fabrikaların üretimi kısıntısı ve yurt dışından otomobil gelmemesi nedeniyle, ikinci el otomobilin değerinin arttığını kaydeden, uzmanlar, pandemi koşullarının insanları kişisel otomobil tercihine ittiğini de belirtiyorlar.

Sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlara, 6 ay sonrası için gün verilmesinin ise ikinci ele olan talebi arttırdığı kaydedildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal