Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

İkinci El Araçta Yeni Sistem Başlıyor

TBMM’ye sevk edilen KDV Kanunu’nda değişiklik tasarısı ile ikinci el araç satışında kar yerine, toplam fiyat üzerinden KDV ödeyen esnafın mağduriyeti son buluyor. Fakat KDV mükelleflerinden alınan araçlarda sorun devam etmekte.

05.03.2018-13:37 - (Son Güncelleme: 05.03.2018-16:39) İkinci El Araçta Yeni Sistem Başlıyor

TBMM’ye sevk edilen Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu’nda değişiklik tasarısı kapsamında 2. el araç ticaretinde “haksız KDV” uygulamasına son veren düzenleme, sektörde memnuniyet yaratırken bazı hususlara dikkat çekildi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, TBMM sevk edilen “KDV Kanunu İle Bazı Kanun Ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı”nın içeriğiyle ilgili yaptığı açıklamada, ikinci el araç veya taşınmaz ticareti yapanların, mükellef olmayanlardan aldıkları ve vasfında önemli bir değişiklik yapmadan sattıkları araç veya taşınmazların tesliminde KDV matrahının, alış bedeli düşüldükten sonra kalan tutar olarak belirlendiğini bildirdi.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED), ikinci el araç ticaretinde KDV’nin alım satım farkı yerine toplam bedel üzerinden tahsil edilmesi nedeniyle dürüst esnafı cezalandıran ve kayıt dışılığa teşvik eden mevcut uygulamayla ilgili çözüm için uzun zamandır yoğun çalışmalar yürütüyor, bu kapsamda MASFED yetkilileri uygulamanın sektörde yol açtığı sıkıntıları birçok platformda dile getiriyor, çözüm için ilgililerle görüşmeler sürdürüyordu.

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Erkoç, Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nda değişiklik öngören tasarı ile ikinci el araç satışında "KDV sorunu"nun çözüleceğini ve esnafın mağduriyetinin son bulacağını belirtti.

Erkoç, yazılı açıklamasında, TBMM'ye sevk edilen Katma Değer Vergisi (KDV) Kanunu'nda da değişiklik öngören tasarı dahilinde, ikinci el araç ticaretinde "haksız KDV uygulamasına" son verecek olmasının sektörde memnuniyet yarattığını ifade etti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;