İkinci El Araç Satışında Yeni Düzenlemeler

Ticaret Bakanlığı aracılığıyla düzenlenen ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti ile ilgili yeni yönetmelik, Resmi Gazete'de yayınlandı.

15.08.2020-09:48 - (Son Güncelleme: 15.08.2020-11:09) İkinci El Araç Satışında Yeni Düzenlemeler

Bu yönetmeliğine göre, kiralama firmalarına ellerindeki araçların satışını yapmak için en az bir sene boyunca kiralama çalışması yapma koşulu getirildi. Yönetmelik ile getirilen bir başka yenilik ise, yetki belgesine sahip olmayanlara bir sene içerisinde en çok üç adet ikinci el araç satışı hakkı verilmesi oldu.

Son aylarda hareketliliğin zirveye ulaştığı ikinci el araç pazarına yönelik yeni bir düzenleme yapıldı.

Ticaret Bakanlığı aracılığıyla düzenlenen ikinci el motorlu kara taşıtlarının ticareti ile ilgili yeni yönetmeliğe bakıldığında kiralama firmalarına ellerindeki araçları satmak için minimum bir sene boyunca kiralama faaliyeti yapma koşulu getirildi.

Resmi Gazete'de yer alan yönetmelikte, 'Motorlu kara taşıtı kiralama faaliyetinde bulunan işletmeler tarafından en az bir yıl süreyle kiralanan taşıtların bu işletmelerce satışı' maddesi yer aldı.

Yönetmelik ile ikinci el araç ticaretine uygulamaya konulan bir başka yenilik de, 'İkinci el motorlu kara taşıtı ticareti, yetki belgesine sahip işletmeler tarafından yapılır. Bir takvim yılı içinde doğrudan veya aracılık yapılmak suretiyle gerçekleştirilen üçten fazla ikinci el motorlu kara taşıtı satışı, aksi Bakanlıkça tespit edilmedikçe ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti kabul edilir' maddesi oldu. Bu maddeye göre, yetki belgesine sahip olmayanlar 1 sene içinde maksimum 3 adet ikinci el araç satışı yapabilecek.

Resmi Gazete'deki yeni yönetmelikte yer alan, 'Bakanlık, yetki belgesi verilmesi için mesleki eğitim şartı getirmeye ve bu eğitime ilişkin usul ve esaslar ile bu şarttan muafiyet sağlayan eğitim alanlarını ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının görüşlerini alarak belirlemeye yetkilidir. Mesleki eğitim, Bakanlık veya Bakanlıkça uygun görülen kurum ve kuruluşlar tarafından verilir' maddesi de, yetki belgesi almak için eğitim alma koşulunun getirileceğini gösteriyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal