İhracatı Durduran Maske Üreticileri İç Talebe Yetişmeye Çalışıyor

Adana'da tıbbi maske üretimi yapan şirket, coronavirüs salgını sebebiyle artan talebi karşılayabilmek için 7 gün 24 saat aralıksız mesaide.

20.03.2020-12:04 - (Son Güncelleme: 20.03.2020-12:01) İhracatı Durduran Maske Üreticileri İç Talebe Yetişmeye Çalışıyor

Adana'da tıbbi maske üretimi yapan şirket, coronavirüs salgını sebebiyle artan talebi karşılayabilmek için 7 gün 24 saat aralıksız mesaide.

Çin'de ortaya çıkan ve pek çok ülkeye yayılan yeni tür coronavirüs (Covid-19) salgınına karşı tedbir almak için maske takmak isteyenlerin artması üzerine tıbbi maske üretimi yapan firmalar tam kapasite faaliyette.

Adana'da 1995 senesinden bu yana çalışma yapan Apex firması, artan talebe yetişebilmek için üç vardiya olarak 7 gün 24 saat üretim yapıyor.

Eldivenden galoşa ve cerrahi önlüklere kadar pek çok ürünün üretiminin yapıldığı fabrikada, son günlerde artan talebini gidermek için ağırlıklı olarak tıbbi maske üretimi yapılıyor.

Firmanın Üretim ve Planlama Sorumlusu Hidayet Sedenler'in açıklamasında, fabrikalarının kurulduğu günden bu yana ilk defa bu kadar yoğun çalıştığını belirtti.



Daha önce domuz gribi salgını olduğunda da üretimlerini bir nebze arttırdıklarını fakat bunun Çin'de ortaya çıkan ve bütün dünyaya yayılan yeni tür coronavirüs kadar olmadığını dile getiren Sedenler, şimdi 80 personelle aralıksız çalışarak talebe cevap vermeye çabaladıklarını belirtti.

GÜNLÜK ÜRETİM 200 BİN MASKE

Sedenler, şimdi ihracat yapamadıkları için iç piyasadan gelen talepleri yetiştirmeye çalıştıklarını belirterek şu sözleri ekledi:

"Şu an üç katlı maske üretimi ağırlıkta. Günlük ortalama 200 bin maske üretimi yapıyoruz. Talep çok olduğu için hepsini karşılayamıyoruz ama üretimimiz 24 saat devam ediyor. Kimseyi mağdur etmemeye çabalıyoruz. Şu an iç piyasadan talep çok fazla. Bütün ürünlerimizi iç piyasaya sevk ediyoruz. Koronavirüsle talepler daha da çoğaldı. Taleplerin tamamını karşılamak imkansız."

Daha önce üretimlerinin % 40'ını ihraç ettiklerini ifade eden Sedenler, şimdi bütün maskelerin Türkiye'nin neredeyse her iline gönderdiklerini belirtti.

Sedenler, işletmelerinin telefonlarının talep dolayısıyla hiç susmadığını, tam kapasite çalıştıklarını belirtti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal