İhracatçılar Pakistan'a Sanal Genel Ticaret Kuruluyla Ulaşacak

Koronavirüs salgını önlemleri çerçevesinde Ticaret Bakanlığı liderliğinde başlatılan Sanal Genel Ticaret Heyeti programlarına Özbekistan, Hindistan, Kenya ve Nijerya'dan sonra 20-24 Temmuz'da Pakistan ile sürecek.

18.07.2020-14:31 - (Son Güncelleme: 18.07.2020-13:59) İhracatçılar Pakistan'a Sanal Genel Ticaret Kuruluyla Ulaşacak

Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ile Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) organizasyonunda koronavirüs pandeimsi sürecinde, Özbekistan, Kenya, Hindistan ve Nijerya’ya yönelik yapılan sanal genel ticaret kurullarının peşinden Türk dış satımcılar bu defa da dümeni Pakistan'a döndürdü.

AA muhabirinin Ticaret Bakanlığından edindiği bilgilere bakıldığında, salgın döneminde sağlık tedbirleri ve seyahat sınırlamaları nedeniyle genel ticaret kurulu programlarının fiziksel olarak yapılmaması üzerine Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın liderliğinde sanal genel ticaret kurulu programları yürütmeye alındı.

Pandemi sürecinde, Ticaret Bakanlığı koordinasyonu ve TİM organizasyonunda Kenya, Özbekistan, Hindistan'a yönelik yapılan sanal genel ticaret kurullarına 13-17 Temmuz tarihlerinde Nijerya ile sürdürülmüştü. Konu olan organizasyonda 15 Türk firma neredeyse 90 Nijeryalı şirket ile 150'den fazla görüşme yaptı.

Dış satımcılar, Nijerya'nın peşinden rotasını Pakistan'a çevirdi. 20-24 Temmuz tarihlerinde video konferans yoluyla yapılacak organizasyonun açılışını Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan gerçekleştirecek.

Pakistan Sanal Genel Ticaret Heyeti Programı'na, makine ile aksamları, iklimlendirme, çelik, otomobil ile yedek parça, cam seramik, çimento ve toprak mahsulleri, demir ve demir harici ürünler, elektrik elektronik (elektrikli ev aletleri), medikal sektörleri başta olarak büyük bir ürün yelpazesinde çalışma yapan 21 dış satımcı Türk şirketi ve 113 Pakistanlı dış satımcı şirket katılacak.

Dünyanın 40. büyük ekonomisi olan Pakistan ciddi oranda pamuk, buğday ve tekstil üçlüsüne bağlı bir üretim yapısın var. 2019'da bütün dünyadan 56 milyar dolar dış alım yapan Pakistan’a, Türkiye’nin dış satımı 500 milyon dolar oldu.

Pakistan’ın dünyadan satın aldığı ürünler ile Türkiye'nin dış satımında kuvvetli olduğu ürünler kıyaslandığında, makine başta olarak yüksek teknoloji ürünleri, medikal ürünler, elektrik-elektronik, inşaat malzemesi ve ekipmanları Türk dış satımcıları için bu pazarda oldukça potansiyele sahip.

GELECEK SEFER LATİN AMERİKAYA

Pakistan’ın peşinden, 10-21 Ağustos tarihlerinde Kolombiya ve Meksika'ya yönelik sanal genel ticaret kurulu hazırlanacak, konu olan organizasyona 25 Türk firması katılım sağlayacak.

Konu olan programlara, 24-28 Ağustos tarihlerinde Almanya ile sürdürülecek. Bu kurula da 20 firma katılacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal