İflasını İsteyen Şirket Mağdurlarının Peşini Bırakmıyor

İnanlar İnşaat’ın iflas etmesi üzerine projelerinden daire alanları milyonlarca liralık borç yüküyle karşı karşıya getirdi. Daire tapularını üzerine almak isteyenler, şirketin konut kredisi yerine proje kredisi kullandırması sebebi ile yıllarca sürecek bir davayla karşı karşıya kalmış durumda.

19.04.2018-09:16 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-09:11) İflasını İsteyen Şirket Mağdurlarının Peşini Bırakmıyor

İnanlar İnşaat’ın patronu Serdar İnan’ın iflasını açıklamasının hemen sonrasında, İnanlar’dan ev alanlar büyük bir şok yaşadı. Serdar İnan, Twitter üzerinde yaptığı açıklamalarda konkordato ilan edeceği açıklaması yaptı.

Dumankaya ve Fi Yapı’da maket üzerinden ev alanlar farklı sorunlarla uğraşırken İnanlar İnşaat’tan ev alanlar ise kredi oyunu karşılaştı. Evlerini teslim alan, hatta evlerde oturanlar tapularını üzerlerine almak için harekete geçmesinin ardından, şirketin borç yükü olduğunu öğrendiler. Malikler, şirketin mortgage yani konut kredisi yerine ‘proje kredisi’ kullandırmasından dolayı tapularını almak için 510 milyon liralık borcun çözülmesi süreciyle uğraşmak zorundalar. 12 projede sayıları 870 bulduğu ifade edilen mağdurlar dün itibariyle mahkemeye giderek davayı açtılar. Ancak sürecin çözümünün en az 3-4 yıl bulması öngörülüyor

BİTEN PROJEYE İPOTEKLİ KREDİ ALINDI

Avukat Gürhan Ünlü, şirketin biten proje üzerinden ipotekli kredi aldığını da söyledi. Bunu Teras Hayat projesinde yer alan 90 adet villadan 89’unda yapıldığı açıklaması yapan Avukat Ünlü, “Sadece 1 villa üzerinden yüksek miktarda kredi çekilmemiş. Onun da Serdar İnan’ın eski avukatının villası olduğu için muaf tutulduğunu düşünüyoruz” şeklinde ifade etti.. Şirketin bitmiş bir daireyi satıp onun parasını değerlendirmek gibi bir işe kalkışılmamış aksine kredi faizini göze alarak bankadan bitmiş proje üzerinden kredi verildiğini aktaran Ünlü konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sonuçta yapıp satan bir inşaat şirket var. Burada bankalar araştırma yapmış olsaydı kredi vermezlerdi. Çünkü bunların satılmış projeler olduğunu görmüş olacakalrdı.”

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal