İçecek Ambalajlarından Depozito Alınacak

Poşetlerin ücretli olmasından sonra 2022 yılından benzer bir uygulama daha başlıyor. İçeceklerin üzerinde depozito ücreti olacak ve geril verildiğinde para ücret geri iade edilecek.

05.12.2020-12:05 - (Son Güncelleme: 05.12.2020-12:08) İçecek Ambalajlarından Depozito Alınacak

TBMM'ye sunulan Çevre Kanunu'nda değişiklikler yapılmasına dair kanun teklifi görüşüldü. AKP milletvekili Selman Özboyacı’nın açıklamasına göre içeceklerde depozite uygulanması 2022 yılından itibaren geçerli olacak. Buna göre 1 liraya satılan bir şişe suyun üzerine depozito ücreti konularak satılacak. Tüketildikten sonra geri verildiğinde ise depozito ücretinin tüketiciye iade edilecek.

 Özboyacı, "2022 yılının başından itibaren içecek ambalajların girişini zorunlu hale getiriyoruz. Böylece piyasa ürün sürenler, piyasaya sürdükleri ürünlerin depozito bedellerini en başta ajansa yatıracaklar. Daha sonra bunu satacaklar. Satış noktalarından depozito bedeli üzerine konularak paralarını alacaklar. Satış noktaları da, üzerine depozito ücretini koyarak vatandaşa satacak.

Bir şu şişesini, meşrubat şişesini alan bir vatandaşımızda, normalde aldığından bir miktar fazlaya aldı, bunu tüketti, geri bu şişeyi otomata atabilir, markete geri verebilir ve bunu yaptığı anda, şişesini geri verdiğinde o fazla ödediği kısmı geri alacak ve aynı ücreti ödemiş olacak. Biz bunu atığın, atık haline gelmeden ham maddeye dönüşmesini sağlamış olacağız. Bu konuda duyarsızlık yapıp, o atığı çöpe atarlarsa kendi depozito bedellerini yakmış olacaklar" dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal