Hurda İndiriminde ÖTV Matrahında Değişiklik Yapıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de bazı vergilere yönelik değişikliğe gidildi. Buna göre; sigara, puro ve tütün ürünlerine asgari maktu vergi getirildi. Cep telefonlarında ÖTV matrahında değişiklik yapıldı. Hurda indiriminde ise matrah güncellendi.

02.05.2019-10:17 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-10:08)

Hurda indirimi ÖTV terkin tutarı, sigara, puro ve tütün ürünlerinde asgari maktu vergi tutarı ve cep telefonlarına yönelik olarak Özel Tüketim Vergisi matrahında değişiklik yapıldı.

SİGARA, PURO VE TÜTÜN ÜRÜNLERİNE ASGARİ MAKTU VERGİ GETİRİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile Resmi Gazete'de yer alan karara göre, tütün içeren sigaralar, purolar, tütün esansları ve homojenize tütünler, enfiye ve çiğnemeye mahsus tütünlerde Asgari Maktu Vergi Tutarı 0,2679 lira olarak değiştirildi.

CEP TELEFONLARINDA ÖTV MATRAHI DEĞİŞTİ

Cep telefonlarında ise Özel Tüketim Vergisi matrahı 640 lirayı geçmeyenler için yüzde 25, 640 lirayı aşıp bin 500 lirayı geçmeyenler için yüzde 40, diğerleri için ise yüzde 50 olarak değiştirildi. Bundan önce Özel Tüketim Vergisi matrahı tüm telefonlar için yüzde 25'di.

HURDA İNDİRİMİNDE MATRAH GÜNCELLENDİ

Resmi Gazete'de yer alan karara göre hurda indiriminde gerçekleştirilecek Özel Tüketim Vergisi Matrahı'nda güncelleme yapıldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, hurda indiriminden yararlanmak isteyenler için önceki karara göre, matrahı 46 bin lirayı geçmeyen özel arabalar için 10 bin lira, matrahı 46 bin lirayı aşıp 80 bin lirayı aşmayanlar için 8 bin lira, matrahı 80 bin lirayı aşanlar için ise 3 bin lira terkin edilecek Özel Tüketim Vergisi uyguluyordu.

Yeni karara göre ise matrahlar şu şekilde:

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal