Haziran Ayı İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Ne Zaman Yatacak, Bayramdan Önce Alınacak mı?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk tarafından gerçekleşen son dakika açıklaması "Haziran ayı işsizlik ödeneği yattı mı, ne zaman yatacak? Haziran ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği tarihi erkene mi alındı? İşsizlik ve kısa çalışma ödeneği ne zaman alınacak?" sorularına yanıt oldu.

26.06.2020-10:18 - (Son Güncelleme: 29.06.2020-08:35) Haziran Ayı İşsizlik ve Kısa Çalışma Ödeneği Ne Zaman Yatacak, Bayramdan Önce Alınacak mı?

Kurban Bayramı öncesi en çok merak edilen soruların arasında "Haziran ayı işsizlik ve kısa çalışma ödeneği bayram öncesi yatacak mı?" olmuştu. Bu doğrultuda Bakan Selçuk tarafından yapılan açıklamaya göre 5 Temmuz'da yatması planlanan işsizlik ve kısa çalışma ödeneği erken tarihe alındı.

HAZİRAN AYI İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ NE ZAMAN ALINACAK?

Bakan  Zehra Zümrüt Selçuk, coronavirüs sebebiyle 5 Temmuz'da yatması öngörülen haziran ayıilişkin işsizlik ve kısa çalışma ödemelerinin öne alındığını duyurdu.

Bakan Selçuk, "Ödemeleri, 29 Haziran'dan itibaren T.C. kimlik numaralarının son hanesine göre vatandaşlarımızın banka hesaplarına yatıracağız." diyerek IBAN bilgileri kayıtlı olmayan kişilerin ödemelerinin PTT üzerinden gerçekleşeceğini duyurdu.

HAZİRAN AYI İŞSİZLİK VE KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ BAYRAMDAN ÖNCE YATACAK MI?

Ödemelerin bayramden önce gerçekleşeceğini dile getiren Bakan Selçuk, "T.C. kimlik numaralarının son hanesi; 0 olanlara 29 Haziran'da, 2 olanlara 30 Haziran'da, 4 olanlara 1 Temmuz'da, 6 olanlara 2 Temmuz'da, 8 olanlara ise 3 Temmuz'da ödemeler yapılacak." bilgisini aktardı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal