Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Sera Kredisine 7 Bin Başvuru Yapıldı

Enflasyonla mücadelenin önemli noktalarından biri olan sera yatırımları için kullandırılan krediler büyük bir ilgi görüyor. Şubat ayında devreye giren krediye bugüne kadar 7 bine yakın başvuru yapıldı. Başvurular arasında 500 de yeni yatırımcı bulunuyor

14.06.2019-11:41 - (Son Güncelleme: 14.06.2019-11:33)

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı destek niteliğindeki seracılık paketi doğrultusunda son üç senenin seracılık alanında kullandırılan kredi ortalamasının yaklaşık 3 katı kredi elde edildi.

Enflasyonla mücadelenin önemli noktalarından olan sera kredisinde onayı çıkan ve inceleme sürecinde olan krediler toplamda 1.7 milyar TL’ye çıktı. Şubat ayında uygulanmaya başlayan pakete bugüne kadar toplamda 6.905 üretici kredi için başvuru yaptı. Bu üreticilerin 500’ü yeni yatırımcı statüsündeyken, geri kalanları seracılıkta yatırımı olan üreticiler oldu.

1.7 MİLYAR KREDİ  

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak seracılık alanındaki desteğin amacına ilişkin olarak “Modern seracılık altyapısını tesis edecek, üretimi yükseltecek, kış aylarındaki gıda fiyatlarında yaşanan dalgalanmaların önüne geçeceğiz” sözlerini aktarmıştı. Paket dahilinde son üç senenin seracılık alanında kullandırılan kredi ortalamasının yaklaşık 3 katı kredi sağlandı. Kredi onayı çıkan ve inceleme sürecinde olan krediler toplamda 1.7 milyar TL’ye ulaştı.

BAŞVURULAR YIL SONU ARTACAK  

Seracılık kredileri 2 seneye kadar ödemesiz, 7 sene vadeli olarak kullandırılıyor. Yeni sera yatırımları ve mevcut seraların modernizasyonunu kapsayan krediler yatırım miktarının yüzde 75’ine kadar, yüzde 8.25 faizle sağlanıyor. Bunun yanı sıra işletme kredileri de 14 ay vadeli olarak veriliyor. Ziraat Bankası yetkililerinden aktardığına  göre özellikle 3. çeyrekte başvuruların çok daha artacağı tahmin ediliyor. Toplamda kullandırılan kredi rakamının 2 milyar TL’nin çok üzerine çıkacağı belirtiliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal