Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Görev ve Yetkileri Genişletildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Cumhurbaşkanlığı kararı ile yurt içi ve yurt dışındaki firmalara iştirak edebilecek. Bakanlık, sigortacılık ve özel emeklilik sistemi ile alakalı düzenlemeler de yapabilecek.

07.08.2019-10:40 - (Son Güncelleme: 07.08.2019-10:35) Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Görev ve Yetkileri Genişletildi

"Bazı Cumhurbaşkanlığı Kararnamelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi" Resmi Gazete'de yayımlandı.

İŞTE O KARARLAR

43 numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'ne göre Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın vazifeleri ile alakalı 217'nci maddesinin birinci fıkrasının (ğ) bendine " ve Hazine'nin Cumhurbaşkanı kararı ile yurtiçindeki veya yurtdışındaki firmalara iştirak etmesini sağlamak" ifadesi ilave edildi.

Bunun haricinde aynı maddenin birinci fıkrasına (i) ve (p) bentleri ilave edildi.

Bentlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı'na şu yetkiler veriliyor:

(i) Finansal piyasalar ile alakalı yurt içi ve yurt dışı gelişmeleri izlemek, değerlendirmek, finansal sektörü geliştirici ve finansal istikrarı güçlendirici çalışmalar yapmak.

(p) Sigortacılık ve özel emeklilik sistemi ile alakalı faaliyetleri düzenlemek, uygulamak ve uygulamayı izlemek, denetimini yürütmek ve geliştirilmesi ile alakalı esasları tespit etmek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal