Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak İVME Finansman Paketi'ni Açıkladı

İVME Finansman Paketi'ni ilan eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, "3 kamu bankamızın katılımıyla bu sene sonuna dek 30 milyar lira finansman sağlamış olacağız" dedi.

23.05.2019-14:17 - (Son Güncelleme: 23.05.2019-18:32)

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 'İVME Finansman Paketi'ni açıkladı. Açıklanan kredi paketi ile beraber cari açık kapanacak, katma değerli ve teknolojik üretim yapanların teşvik edilmesi sağlanacak.

Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

STRATEJİK ÜRÜNLERİN İHRACATI ÖNE ÇIKARILACAK

İvme Finansman Paketi 4 temel özelliği taşıyan sektörleri hedef alacak. Kredi paketi ithalat bağımlılığı yüksek, dış ticaret açığı veren, istihdama katkı oranı fazla ve ihracat döviz gelir potansiyeli fazla olan sektörlere dönük olacak. Yerli üretim kabiliyetimiz kuvvetlenecek. Türk sanayinin teknik alt yapısının daha ileri götürülmesi tesis edilecektir. İvme paketi ile stratejik ürünlerin ihracatı öne çıkarılacak.

30 MİLYAR LİRA FİNANSMAN SAĞLANACAK

3 kamu bankamızın (Ziraat, VakıfBank, Halkbank) katılımıyla bu sene sonuna dek 30 milyar lira finansman sağlamış olacağız. Yatırım kredileri 2 seneye dek anapara geri ödemesiz azami 10 sene olacak.

Azami kredi tutarı 150 milyon liraya dek olacak. Hammade-ara malı, makine ile beraber tarım sektörü de desteklenecek ana sektörlerden olacak. Tarım sektöründe seracılıkta sağlanacak kredilerin vadesi işletme kredilerinde 14 ay, yatırım kredilerinde 84 ay olarak tespit edildi. Tarım sektöründe diğer sağlanacak kredilerin vadesi işletme kredilerinde 12 ay, yatırım kredilerinde 60 ay olarak belirlendi. Bütün kredi paketlerinde 2 farklı faiz seçeneği sunacağız.

Son Dakika Ekonom Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal