Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Emeklilikte Yeni Dönemin Sinyalini Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yapısal Dönüşüm Adımları'nı açıkladı. Albayrak, emeklilikteki yeni dönemin de ipuçlarını burada verdi.

10.04.2019-12:06 - (Son Güncelleme: 10.04.2019-11:58) Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Emeklilikte Yeni Dönemin Sinyalini Verdi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Yeni Ekonomi Programı (YEP) çerçevesinde ortaya konan hedefler kapsamında "Yeni Ekonomi Programı Yapısal Dönüşüm Adımları 2019"u açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde;

EMEKLİLİKTE YENİ DÖNEM

Bireysel emeklilik sistemi tekrar yapılandırılacak. Etkin bir tasarruf sistemi kurulacak.

Bütün paydaşların katılımı ile kıden tazminatı reformu yapılacak. Kıdem tazminatı fonu ile BES'in entegrasyonu tesis edilecek. Daha sürdürülebilir bir emeklilik sistemi yarar getirecek. Vatandaşlarımız emekli olunca nasıl geçinirim kaygısı olmayacak.

Tasarrufları artırarak dış finansman bağımlılığımızı düşüreceğiz.

Firmalarımız çok daha kolay, ucuz ve uzun vadeli bir şekilde yeni yatırımlarını finanse edebilecekler. Önümüzdeki süreçte ekonomimize yarar sağlayacak güçlü bir emeklilik sistemini hızla hayata geçirmeyi düşünüyoruz.

Reel sektörde riski 100 milyon TL ve üstü olan grupların bağımsız denetim raporlarını bankalara sunmaları mecburi duruma gelecek. Mali şeffaflık artırılacak.

Vatandaşların kazançlarına göre bireysel, tamamlayıcı bir emeklilik sistemini tekrar ele alacağız, bununla beraber kıdem tazminatı reformunu falliyete geçireceğiz. Kurumsal yönetim standartları artırılacak. Finansal yönetim kalitesi artırılacak.

Amacımız her iki reformu faaliyete geçirmek ve 2020 senesinden itibaren fiilen bu reformları yapmak. Ulusal kredi derecelendirme firması kurulacak.

Kuracağımız sistem bütün ana paydaşlara, çalışanlara, işverenlere, devletimize katma değeri en yüksek olacak biçimde kurulacak.

Emeklilik sistemindeki reformla toplanan fonlar milli gelirin 'unu bulacaktır. Kredilerin stratejik sektörlere yönlendirilmesinin teşvik edilmesini sağlayacak bir yapı FİKKO bünyesinde kurulacak.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal