Hazine Bakanlığı Tarafından Türk Reasürans AŞ Kuruldu

Türk sigorta sektörünün ilerlemesi için ve sigorta piyasasının reasürans faaliyetlerindeki kapasite ihtiyacını gidermek için Türk Reasürans AŞ (Türk Re) kuruldu.

27.09.2019-09:30 - (Son Güncelleme: 27.09.2019-09:44)

Türk sigorta sektörünün ilerlemesi için ve sigorta piyasasının reasürans faaliyetlerindeki kapasite ihtiyacını gidermek için Türk Reasürans AŞ (Türk Re) kuruldu.

 “EKONOMİK DENGELENME” VE “SAĞLIKLI VE SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜME” HEDEFLERİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tek hissedar olarak kuruluşunda bulunduğu Türk Reasürans AŞ, Yeni Ekonomik Program dahilinde, “Ekonomik Dengelenme” ve “Sağlıklı ve Sürdürülebilir Büyüme” hedeflerine sigortacılık sektörü odağında yarar sağlamak, Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini arttırmak ve kaynak verimliliği sağlamak amacı ile faaliyete geçti.

5684 sayılı Sigortacılık Kanunu'nda yapılan düzenleme ile hizmet verecek olan Türk Reasürans AŞ sigorta sektöründeki stratejik amaçlarını, Türkiye’deki yerli reasürans kapasitesini arttırmak, yurt dışına aktarılan reasürans primlerinin yurt içinde kalmasını sağlamak, kamu menfaatlerinin risk yönetimini yapılandırarak gerekli reasürans düzenlenmelerini düzenlemek olarak belirledi.

“ULUSAL DOĞAL AFET MODELLEME” ÇALIŞMALARI 

Doğal afet riskleri havuzunun yönetimi görevini alacak olan Türk Reasürans AŞ’nin maliyet avantajı yaratması ve havuza yerli reasürans kapasitesi sağlaması tahmin ediliyor. Ayrıca “Ulusal Doğal Afet Modelleme” çalışmaları ile havuzun ek teminatlarla yapılandırılması ve en verimli şekilde kullanımı amaçlanıyor. Ayrıca Türk Reasürans AŞ’nin tarım sigortaları havuzu için yerli reasürans kapasitesinin arttırılmasını olumlu etkileyeceği düşünülüyor.

Dünya markaları arasında yer almak için çalışan ve İstanbul Finans Merkezi’nin ilerlemesine yararlı olacak olan Türk Reasürans AŞ’nin kuruluşu ile ilgili duyuru yapan Türk Reasürans AŞ Genel Müdürü Selva Eren, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın stratejik hedeflerine ulaşması konusunda Türk Re olarak alacağımız sorumluluk ile sürdürülebilir ekonomik büyümeye ve sigorta sektörünün gelişimine katkı sağlayacağız. Türk Reasürans piyasası ihtiyaçları doğrultusunda kapasite artışı sağlayacak ve esnek reasürans çözümlerimiz ile sigorta sektörü paydaşlarının aradığı taze kan olacağız.” cümlelerine yer verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal