Hazine Bakanı Albayrak Müjdeyi Verdi! Vergi İndirimleri Yolda!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yeni vergi indirim paketini açıkladı. Buna göre 6 başlık altında KDV ve ÖTV'lerde indirim yapılacak.

31.10.2018-17:12 - (Son Güncelleme: 31.10.2018-17:48)

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, vergi denetim kurulu görüşmesi ardından yeni vergi indirim paketini duyurdu. Bakan Albayrak, "6 başlık altında KDV ve ÖTV indirimlerini devreye sokuyoruz" dedi.

İşte o 6 başlık:

Beyaz eşyada ÖTV düşürülecek

Motor hacmi 1600 cc altındaki otomobillerde ÖTV 15 puan inecek

Ticari araçlarda KDV yüzde 18'den 1'e inecek

Mobilyada KDV yüzde 18'den 8'e düşecek

Tapu harçlarının yüzde 4'den 3'e düşürülmesi sene sonuna dek sürecek.

Konut satışında KDV oranlarında yüzde 18'den 8'e indirim uygulamasını sürdürüyoruz.

"ENFLASYONLA MÜCADELEYE DESTEK VEREN FİRMA SAYISI 2 BİN 500'Ü AŞTI"

Albayrak'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Yeni dönemde maliye alanında özellikle ortaya koyduğumuz amaçlara ulaşmak, reformları yaşama geçirmek için VDK'yı tekrar düzenleyeceğiz.

Ekonomide bütün göstergelerde oldukça pozitif gelişmeler yakaladık. Kurdaki köpük denen seviyenin de ekim ayı enflasyonu ile kırılmaya başladığını fark ediyoruz.

Fiyatlamalardaki negatif dalgalanmayı aşmak için enflasyonla mücadele programı açmıştık. Destek veren STK ve kurum sayısı 2 bin 500'ü geçti. Kurda ve faizdeki trend aşağı doğrultulu oldukça buradaki indirim oranlarının yüzde 10'un üstüne çıkmaya başladığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.

Kredi faizlerinde son bir ayda çok önemli pozitif gelişmeler oldu. Yüzde 40-50'ler konuşulurken bugün itibariyle geldiği yer ortalama yüzde 30'ların altına düşmeye başladı. Mevduat faizleri yüzde 20'nin altına düşmeye başladı. Bu trendin aşağı düşmeye başladığını ifade eden gelişmelerden biri."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal