Havalimanlarında Aranmalara Engel Olanlara 2 Bin 832 Lira Ceza Geliyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen idari para cezalarının artırılması çerçevesinde havalimanlarında güvenlik kontrol yerlerinde aranmalara engel olanlara 2 bin 832 TL para cezası verilecek.

16.02.2019-13:34 - (Son Güncelleme: 16.02.2019-13:26) Havalimanlarında Aranmalara Engel Olanlara 2 Bin 832 Lira Ceza Geliyor

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından verilen idari para cezalarında 2019 senesi için yüzde 23,73 zam uygulandı. Artış çerçevesinde havalimanlarında güvenlik aranmasına engel olanlara da verilen para cezaları zamlandı. Buna göre havalimanlarında güvenlik kontrol noktalarında uyarılmasına karşın taranmaya, elle aranmaya mukavamet gösterilmesi, güvenlik personelinin işini yapmasına engel olunması durumunda 2 bin 832 TL idari para cezası verilecek.

ZAMANINDA ÖDENMEZSE VERGİ DAİRELERİ TAHSİL EDİYOR

İdari para cezalarına karşı, tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içerisinde idari yaptırım kararlarına itiraz edilebiliyor. Bunun için sulh ceza mahkemesine başvuru yapılabiliyor. Bu süre içinde başvurunun yapılmamış olması durumunda idari para cezaları kesinleşiyor. İdari para cezası, idari yaptırım kararının tebliğinden sonra bir ay içerisinde SHGM'ye verilmesi lazım. Kesinleşen idari para cezalarının ödeme süresi içerisinde ödenmemesi durumunda para cezaları ilgili vergi dairesi tarafından takip ve tahsil ediliyor. İdari para cezası ile ilgili kanun yoluna başvurmadan önce ödeyen kişiden cezanın dörte üçü alınıyor. Peşin ödemede, kişinin karara karşı kanun yoluna başvurma hakkını etkilemiyor.

VERGİ DAİRELERİ CEZAYI TAKSİTLENDİREBİLİR

İdari para cezası alanın ekonomik durumunun müsait olmaması durumunda idari para cezasının ilk taksitinin peşin ödenmesi şartıyla, bir ay içinde vergi dairesine müracaat edilmesi durumunda, bir sene içinde ve dört eşit taksit şeklinde ödenebileceğine ilgili vergi dairesi tarafından karar veriliyor. Taksitlerin vaktinde ve tam olarak ödenmemesi durumunda idari para cezasının kalan bölümünün hepsi tahsil ediliyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal