Hasadına Başlanan Soğan Tarlada 1,5 Markette ise 5 Liradan Satılıyor

Hatay'da soğan hasadı başladı. Tarla çıkış fiyatı 1,5 lira olan soğan marketlerde 5 liraya satılıyor. Üreticiler bu durumu marketlerin fiyat politikasına bağlıyor.

30.04.2019-15:48 - (Son Güncelleme: 30.04.2019-15:38)

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde soğan hasadı başladı. Üretici İbrahim Durmuş, kuru soğanın tarlada 1,5 liradan işlem gördüğünü, perakende fiyatının ise 5 TL olduğunu ifade etti.

Amik Ovası'nda hasadı başlayan soğanın verim oranının iyi olduğunu ifade eden üretici İbrahim Durmuş, aşırı yağışlar sebebiyle kısmen de olsa hasar oluştuğunu söyledi. Hasat döneminde kuru soğanın tarlada dekar başına bin 500 TL'den satıldığını fakat fiyatın daha da aşağıya ineceğini ifade eden Durmuş, "Hala soğan fiyatı piyasada aşağıya düşüyor. Kilo başına 1 TL'ye dek düşecek gibi duruyor. Bölgemize düşen aşırı yağışlar sebebiyle nispeten hasar da oldu. Ürün için yapılan girdilerde hesap edildiği zaman üretici zarar edecektir" dedi.

FİYATI YÜKSELTEN ÜRETİCİ DEĞİL

Tüketiciye giden kuru soğan fiyatının artmasının sebebinin üretici olmadığını aktaran Durmuş, şöyle dedi:

"Kuru soğanın tüketiciye 5 TL'den yansımasının sebebi kesinlikle üretici ve aracılar değildir. Aracılar aldıkları ürüne birkaç kuruş koyarak satarken, market ve manavlarda fiyat artıyor. Bu şekilde olunca da tüketici soğanı pahalıya alıyor. Yükselten ise üretici gibi görülüyor."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal