Halkbank'tan Sonra Vakıf Katılım Bankası da Dolar Kurunu Düşürdü

Halkbank'ın ucuza dolar satmasının ardından benzer bir hata da Vakıf Katılım Bankası'ndan geldi. 4,58'den dolar sattığı görülen banka bir açıklama yaparak, bunun bir siber saldırı olduğunu ve bu süre zarfında dolar satışı olmadığını duyurdu.

10.09.2018-10:58 - (Son Güncelleme: 10.09.2018-15:48) Halkbank'tan Sonra Vakıf Katılım Bankası da Dolar Kurunu Düşürdü

Halkbank'ın ucuz dolar satmasının sonrasında benzer bir olayda Vakıf Katılım Bankası'nda meydana geldi. Bankanın doları 4,571 liradan alıp 4.5888 lirandan satıldığı fark edildi. Meydana gelen skandalı CHP'li Barış Yarkadaş Twitter sayfasından açıkladı. Banka yayınladığı açıklamada, siber saldırı olduğunu söyledi.

''SİBER SALDIRI DÜZENLENDİ''

Vakıf Katılım Bankası'ndan 10 Eylül 2018 tarihinde internet sayfasında yer alan hatalı döviz kurları ile alakalı açıklama geldi.

Bankanın kurumsal web sayfasına siber saldırı olduğun söylenen açıklamada, şunlar ifade edildi:

"10 Eylül 2018 tarihinde kurumsal web sayfamızda bilgilendirme için yayınlanan döviz kurlarımıza dönük, 9 Temmuz 2018 tarihindeki kurlarımızı ifade edecek biçimde bir siber saldırı yapılmış, saldırı çok kısa zamanda savuşturulmuştur. Bankacılık sistemlerimiz (mobil ve internet şubemiz) saldırıdan kötü etkilenmemiş olup, bu zamanda yapılan herhangi bir döviz alım-satım işlemi de yoktur. Yapılan müdahale sonucunda kurumsal web sayfamız stabil duruma gelmiştir."

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal