Hakkari'de Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

Hakkari'de terörden temizlenen dağlar ve zorlu arazilerden geçirilen boru hattıyla şehre ulaştırılan doğal gaz bu sene evleri ısıtacak. Yüklenici firmanın bazı noktalarda kazı, hat döşeme ve sistem kutuları yerleştirme faaliyetleri yaptığı kentte, sonbaharda bazı mahallelere doğal gaz verilmesi hedefleniyor

23.07.2019-13:19 - (Son Güncelleme: 23.07.2019-13:14) Hakkari'de Doğal Gaz Çalışmaları Tamamlandı

Hakkari'de, 3 sene önce başlatılan doğal gaz boru hattı döşeme çalışmalarının tamamlanmasıyla vatandaşlar bu kış evlerinde doğal gazla ısınacak.

Şehrin doğal gaza kavuşması için hazırlanan proje doğrultusunda BOTAŞ tarafından yapılan ihale neticesinde 3 sene önce başlatılan boru hattı döşeme işi, bölgenin zorlu coğrafyasına karşın ekiplerin özverili çalışmasıyla tamamlandı.

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Erçek Mahallesi'nden başlatılan 204 kilometrelik hat, güvenlik güçlerinin mücadelesi sonucu terörden temizlenen 3 bin rakımlı dağlarda ve zorlu arazi koşullarında yapılan çalışmalardan sonra kente ulaştırıldı.

Doğal gaz boru hattında son testlerin yapıldığı kentte, diğer taraftan da ekipler tarafından şehir merkezindeki bazı noktalarda hatlar kazılıyor, sistem kutuları yerleştiriliyor.

EYLÜL AYINDA DOĞAZ GAZ VERİLECEK  

Şehir merkezinde yürütülen yoğun çalışmalar doğrultusunda alt yapıları tamamlanan bazı mahallelere, Eylül ayında doğal gaz verilmesi planlanıyor.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal