Günlük Petrol Üretiminde Kesintiye Gidiliyor

Günlük petrol üretimini azaltma kararı veren üretici ülkeler arasındaki Suudi Arabistan ve Rusya, yaklaşık 750 bin varillik kesintiye yapacak.

08.12.2018-09:37 - (Son Güncelleme: 08.12.2018-09:33) Günlük Petrol Üretiminde Kesintiye Gidiliyor

Günlük petrol üretimini azaltma kararı veren üretici ülkeler arasındaki Suudi Arabistan ve Rusya, yaklaşık 750 bin varillik kesintiye yapacak. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve üye olmayan üretici ülkelerin günlük petrol üretimini indirme kararı çerçevesinde Suudi Arabistan ve Rusya yaklaşık 750 bin varil kesinti yapacağını açıkladı.

Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşen 5. OPEC ve OPEC dışı ülkeler görüşmesinin sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşma yapan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Enerji ve Sanayi Bakanı ve OPEC Konferansı Başkanı Suhail bin Muhammed el Mazrui, bazı üye ülkelerin özel durumları nedeniyle üretim kesintisinden muaf olacağını bildirdi. El Mazrui, İran’ın ham ihracatına karşı ABD’nin yaptırımlarıyla karşı karşıya kalmasıyla beraber Libya ve Venezuela’nın da kesinti anlaşmasından muaf olacağını bildirdi.

Suudi Arabistan 500 bin varil azaltacak

Suudi Arabistan Petrol Bakanı Halid el-Falih de ülkesinin ham petrol üretiminin Kasım ayında 11,1 milyon varille rekor seviyeye yükseldiğini belirtti. El-Falih, Suudi Arabistan'ın ham petrol üretiminin Ekim ayında 10,7 milyon varil düzeyinde olduğunu fakat bu miktarı Ocak ayında 10,2 milyon varil düzeyine indirmeye hazırlandığını belirtti. Buna göre, dünyanın en güçlü ham petrol ihracatçısı Suudi Arabistan, 500 bin varille OPEC üyesi ülkeler arasında en fazla kesinti yapacak ülke konumunda. Rusya ise yaklaşık 228 bin varil kesintiye yapacak.

Günlük petrol kesintisinin 2018 günlük üretim verileri kapsamında yapılacağı belirtilirken 2019’un Ocak ayında başlatılacak uygulamanın 6 ay süreceği vurgulandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal