Gündemden Düşmeyen McKinsey Nedir, Ne İş Yapar?

Türkiye'nin bir süredir gündemini işgal eden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü açıklaması ile neticelenen McKinsey şirketi nedir, ne iş yapar? Tüm bu soruların cevabı haberimizde...

06.10.2018-17:06 - (Son Güncelleme: 06.10.2018-16:56) Gündemden Düşmeyen McKinsey Nedir, Ne İş Yapar?

Ekonomi gündeminin tartışmalı meselelerinden biri olan McKinsey firması gündemden bir türlü düşmüyor  Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın Yeni Ekonomi Programı (YEP) kapsamında kurulan Maliyet ve Dönüşüm Ofisi için uluslararası yönetim firması McKinsey ile çalışacaklarını söylemesi ardından son günlerde en fazla konuşulan meselelerden biri olmuştu McKinsey meselesi.

TEPKİ ALMIŞTI

Albayrak'ın konuşmasının ardından McKinsey ile çalışma kararı tepki toplamış ve ekonominin bir Amerikan firmasına emanet edildiği söylemleri artmıştı. Bunun ardından Albayrak "Ofisin başında biz olacağız. Yalnızca danışmanlık alacağız" açıklamasını yapmıştı. Yalnızca danışmanlık hizmetinin alınacağı sözleri de eleştiri oklarının doğrultusunu değiştirmemiş, McKinsey firması ile çalışma kararının iptal edilmesi talep edilmişti.

ERDOĞAN SON NOKTAYI KOYDU

Bugün partisinin Kızılcahamam kampında ekonomi ile alakalı açıklamalar yapam Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, McKinsey meselesine son noktayı koyarak firmadan danışmanlık hizmeti de almayacağımızı duyurdu. Erdoğan, McKinsey meselesi ile alakalı, "Bütün Bakan arkadaşlarıma, 'Bunlardan fikri danışmanlık hizmeti de almayacaksınız' dedim. Hiç lüzum yok, biz bize yeteriz." dedi.

Peki gündemden inmeyen McKinsey firması ne iş yapar?

16 BİNDEN FAZLA DANIŞMANI VAR

McKinsey & Company; önde gelen şirketlere, kamu kuruluşlarına, sivil toplum kuruluşlarına ve kar amacı olmayan kuruluşlara hizmet veren küresel bir yönetim danışmanlığı şirketidir. Firma, 16 binden çok danışman ve yaklaşık 2 bin araştırma ve bilgi profesyonelinden meydana geliyor. 60'tan fazla ülkede şirkete, bu ofislerde 130 dilden personele sahip ve 100'den çok ulusu temsil ediyor.

DÜNYANIN HER YERİNDEN MÜŞTERİSİ VAR

Müşterilerin yaklaşık yüzde 40'ı Avrupa'da, yüzde 35'i Amerika'da, yüzde 15'i Asya Pasifik'te ve yüzde 10'u ise Orta Doğu ve Afrika'da bulunuyor. Özel ve kamu kuruluşlarından ve sosyal kuruluşlardan meydana gelen geniş çerçeveli bir müşteri yelpazesine hizmet sağlıyor. McKinsey amacını, "Müşterilerimize performanslarında net bir fark yaratacak kalıcı iyileştirmeler hususunda destek olmanın haricinde, yetenekli kişiler için cazip, heyecan verici ve bu kişileri elinde tutmayı başaran bir firma olabilmektir" olarak açıklıyor.

İSTANBUL OFİSİ 1995 YILINDA KURULDU

1995 senesinde açılan McKinsey İstanbul Ofisi, Türkiye'de faaliyet yapan ilk, üst seviye yönetim danışmanlığı firmasıdır. McKinsey İstanbul Ofisi şu sektör ve alanlara danışmanlık hizmeti veriyor:

  • Finans hizmetleri
  • Grup Şirketler/Holdingler
  • Başlıca kamu sektörü teşebbüsleri için (bankacılık sistemi reformu, enerji ve telekom sektörlerinin tekrar yapılandırılması ve genel özelleştirme gündemi gibi) resmi ve bağımsız düzenleyiciler
  • Türkiye'deki sektörler ile ilgilenen çok uluslu firmalar
  • Sivil toplum kuruluşları
Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal