Gözler 500 Milyarlık Yapılandırmada!

Salgındaki artışla ödemeler çakışınca, gözler Meclis'e çevrildi. Ekim'de 500 milyar TL'lik yapılandırma bekleniyor.

24.09.2020-09:41 - (Son Güncelleme: 24.09.2020-09:37) Gözler 500 Milyarlık Yapılandırmada!

Ödeme ve yükümlülüklerin çakıştığı Ekim ayında iş dünyasının gözü Meclis’ten geçecek 500 milyar TL’lik pakete çevrildi.

Ekim’de, cari dönem vergileriyle, ödeme ve yükümlülüklerin çakışmasına günler kala, gözler Meclis’e çevrildi. İş dünyası, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden (TBMM) 500 milyar TL’lik yapılandırma paketi bekliyor.

Salgın etkisiyle duran ekonominin çarklarına yönelik devletten bazı tedbirler gelmiş, ödeme ve yükümlülükler Ekim ayına ötelenmişti.

TBMM TATİLİNDE EN ÇOK YAPILANDIRMA İSTENDİ

Meclis’in Temmuz’da tatile girmesiyle, vekillerin Anadolu’da ve sahada en çok karşılaştıkları gündem maddesi, yapılandırma oldu. Kamu alacaklarıyla, vergi ve sigorta prim borçlarının yapılandırılması isteniyordu.

 Şimdi bu ödemelerle dönemsel vergilerin çakışması ve pandeminin yeniden yükselişe geçmesiyle, iş dünyasının gözü Meclis’in çalıştığı torba yasaya çevrildi.

500 MİLYARLIK PAKET 17 EKİM’DE KANUNLAŞABİLİR

1 Ekim’de açılacak Meclis’e, 17 Ekim’e kadar 2021 yılı bütçesi verilecek. Ve yılsonuna kadar Meclis, bütçe mesaisine girecek. Ve Ekim sonunda vekiller bütçe görüşmelerine odaklanacak. Bu takvim içerisinde, yapılandırmanın, bu görüşmelerden önce kanunlaştırılması gerekiyor.

35 MİLYAR KARŞILIKSIZ DESTEK VERİLECEK!

İş dünyasında ekim ayı sendromu yaşanıyor

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ilk taslakta 350 milyar TL olarak çalıştığı plan, süreç içerisinde büyüdü ve 500 milyar TL’ye çıktı.

Yapılandırmanın 35 milyar TL’si, ücretsiz izin ve kısa çalışma ödeneği gibi desteklerden oluşuyor.

 

Taksitlendirilecek ödemelerin 2021’den önce başlamaması, matrah artırımı ve stok affı konularında da beklenti olduğu ifade edildi. Bunun dışında tüm faiz ve cezalarda iyileştirmeler, MTV, trafik cezasının da kapsama alınması tartışılıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal