Google, Avrupa’ya 3 Milyar Avro Ek Yatırım Yapacak

ABD’li teknoloji şirketi Google'ın Üst Yöneticisi Sundar Pichai, Avrupa'daki veri merkezlerini büyütmek için 3 milyar avro ek yatırım yapacağını bildirdi.

20.09.2019-16:10 - (Son Güncelleme: 20.09.2019-16:02)

ABD’li teknoloji şirketi Google'ın Üst Yöneticisi (CEO) Sundar Pichai, Avrupa'daki veri merkezlerini büyütmek için 3 milyar avro ek yatırım yapacağını dile getirdi.

Finlandiya Başbakanı Antti Rinne ile yaptığı ortak basın toplantısında Pichai, Google’nın Avrupa veri merkezlerini genişleteceklerini gündeme getirdi. Bunun için 3 milyar avro ilave yatırım yapacaklarını belirten Pichai, ilave yatırımlarla 2007’den beri Google’ın Avrupa’daki yatırımlarının toplamının 15 milyar avroya ulaşacağını ifade etti.

 Avrupa Birliği’nde 13 Bin Tam Gün İstihdamı Desteklenecek

Pichai, yeni ek yatırımlarının Avrupa Birliği’nde 13 bin tam gün istihdamı destekleyeceğini de vurguladı.Google’ın yenilenebilir enerjiye yoğun yatırım yaptığını anlatan Pichai, AB’de rüzgar ve güneş gibi yenilenebilir enerji kaynaklarına 1 milyar avro yatırım yapacaklarını bildirdi.

Finlandiya Başbakanı Antti Rinne de Google’ın AB'deki ek yatırım planının Finlandiya'daki Hamina veri merkezinde 600 milyon avroluk ilave yatırımı içerdiğini açıkladı. Google'ın Finlandiya, Hollanda, İrlanda ve Belçika’da veri merkezleri bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal