Gazi Mustafa Kemal Portreli Euro Basıldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üzerinde Gazi Mustafa Kemal'in portresinin yer aldığı euro bastı.

26.01.2019-11:56 - (Son Güncelleme: 26.01.2019-11:48) Gazi Mustafa Kemal Portreli Euro Basıldı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) üzerinde Gazi Mustafa Kemal'in portresinin yer aldığı euro bastı. Nümismat Özgür Honaş'ın çalışma ekibi ile beraber yürüttüğü süreç neticesinde basılan para, Türkiye’nin tanıtımı ve marka değerini ön plana çıkarmak için turizm sektöründe faydalanılacak. Bu para, piyasada bulunan euroya eş değer kalitesinde ve özelliklerinde basıldı. Koleksiyoner Honaş, ilerdeki hedefi ise bir ‘Cumhurbaşkanları Serisi’ hazırlamak. Honaş, söz konusu çalışmalarını bitirmesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunacak.

5 BİN ADET BASILDI

Paradan 5 bin adet basıldığını belirten Honaş, bu serinin devamının olmayacağını açıkladı ve planladıkları başka çalışmalar hakkında bilgi paylaştı.

SIRADA CUMHURBAŞKANLIĞI SERİSİ VAR 

Bir Cumhurbaşkanlığı serisi yapmayı düşündüğünü ifade eden Honaş, 'Bu konuyla ilgili bir çalışma yaptık. Cumhurbaşkanımızın onaylarına sunacağız eğer onay verirlerse çalışmayı hayata geçireceğiz' açıklamalarında bulundu.

Koleksiyoner Özgür Honaş, ilerleyen zamanda Çanakkale Zaferi ve geliri şehit ailelerine bağışlanacak 15 Temmuz temalı bir para bastırmayı hedeflediklerini belirterek şöyle konuştu: 'Çanakkale Zaferi temalı bir seri yapmayı da düşünüyoruz, gerekli onayları aldıktan sonra yakın bir takvimde çıkacak. Bununla birlikte 15 Temmuz'u konu alan bir para basmayı da düşünüyoruz. Ancak bu kesinlikle ticari amaçlı olmayacak. Buradan sağlanan geliri şehit yakınlarına ve 15 Temmuz Derneği’ne bağışlayacağız.'

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal