Ford Otosan Sağlık Personelleri İçin Yüz Maskesi Üretecek

Ford Otosan, Türkiye'nin coronavirüsle (Covid-19) mücadelesine katkı sağlamak için sağlık personelleri için tasarımını bitirdiği yüz maskelerini üretmek için kolları sıvadı.

27.03.2020-12:41 - (Son Güncelleme: 27.03.2020-12:33) Ford Otosan Sağlık Personelleri İçin Yüz Maskesi Üretecek
Ford Otosan, Türkiye'nin coronavirüsle (Covid-19) mücadelesine katkı sağlamak için sağlık personelleri için tasarımını bitirdiği yüz maskelerini üretmek için kolları sıvadı.

Ford Otosan açıklamasına bakıldığında, firma, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın akabinden Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde Türkiye'nin Coronavirüsle mücadelesinde kritik rol oynayan sağlık personellerinin güvenliğine yönelik yüz maskesi üretecek.

Açık kaynaktan alınan fakat tasarımı Ford Otosan Ar-Ge Departmanı aracıpıyla iyileştirilen yüz maskesi, benzerlerinden farklı olarak, 150 derecelik bir açıyla yüzün tümünü korurken, ön camı özel olarak tasarlanan PET ya da PETG malzemeden kesilerek yapılacak.

Açıklamada fikirlerine yer verilen Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, yüz maskelerinin seri üretiminin yan sanayi ile beraber Ford Otosan’ın geliştirdiği kalıp ile yapılacağını söyledi.

Yenigün, "Tüm dünyayı etkisi altına alan coronavirüsle mücadelede Türkiye'nin öncü sanayi şirketlerinden biri olarak, gereken her türlü desteği vermeye hazır olduğumuzu açıklamıştık. Bu doğrultuda, hem Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız hem de Sağlık Bakanlığımız ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdik. Sonrasında hızla çalışmalarımıza başladık. Açık kaynaklı bir modeli baz alarak, Sağlık Merkezi çalışanlarımızın yönlendirmeleri ve Ford Otosan Ar-Ge mühendislerinin çalışmalarıyla bu modeli yüzün tamamını koruyacak şekilde iyileştirdik. Hızla Ar-Ge sürecini tamamladık." şeklinde konuştu.

Komponent ve prototip üretimine başladıklarını ifade eden Yenigün, şu ifadeleri kullandı:

"Geldiğimiz noktada, şu an maske üretimi için 3D (üç boyutlu) yazıcı ve basit kalıplarla komponent ve prototip üretimine başladığımızın müjdesini paylaşmak istiyorum. Tasarladığımız yüz maskeleri, yan sanayimiz ile birlikte sağlık çalışanlarımızın canları pahasına verdiği mücadelede kullanılmak için seri üretime hazır. Çok kısa bir zaman içerisinde on binlerce üretebilecek duruma geldiğimiz için çok mutluyuz."
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal