Fitch'ten Türkiye'nin Büyümesi İçin Olumlu Yorum

Fitch Direktörü Winslow, Türkiye'de yakın süre içerisinde büyümenin iyileşmesiyle ilgili güvenlerinin daha fazla olduğunu belirtti.

27.02.2020-12:22 - (Son Güncelleme: 27.02.2020-12:19) Fitch'ten Türkiye'nin Büyümesi İçin Olumlu Yorum

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings, Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmeler yaptı.

Kurumun direktörü Douglas Winslow, Türkiye'de yakın sürede büyümenin iyileşmesi ile ilgili güvenlerinin daha çok olduğu görüşünü açıkladı.

FITCH'TEN TÜRKİYE DEĞERLENDİRMESİ

Türkiye'nin ekonomik görünümü ile ilgili açıklama yapan Winslow, büyüme oranının bu sene yüzde 3,9'a ulaşmasını beklediklerini belirtti.

Winslow, "Bu durum, özel bankaların kredilerindeki sert yükselişe ilaveten, ki şu anda yüzde 25 civarında, özel tüketim ve düşük faiz oranları tarafından desteklenecek." diye konuştu.

"TÜRKİYE'DE YATIRIMLAR BÜYÜMEYE DÖNECEK"

Yatırım algısında da iyileşme umduğunu belirten Winslow, "Aynı zamanda yatırımların da bu yıl büyümeye dönmesini ve yüzde 3 artış kaydetmesini bekliyoruz. Biraz daha genel anlamda, yatırım algısı daha iyi durumda olan cari hesap pozisyonu tarafından destekleniyor." dedi.

Winslow, büyümede artışın tahmin edildiği 2020 senesinin, reformların uygulanması için bir imkan sunabileceğinin altını çizerek, şu ifadeleri kullandı:

"Eğer Yeni Ekonomi Programı'na ilişkin daha iyi bir ilerleme görürsek bu durum (Türkiye'nin) reytingleri için yardımcı olur. Örneğin, tasarruf oranının artırılması için emeklilik reformlarının uygulanması gibi…Ekonominin iyileşmeye başlaması ve gelecek 3.5 yıl için belirlenen bir seçimin olmaması nedeniyle zorlu reformların bu yıl gerçekleştirilmesi için ortamın daha iyi olduğunu düşünüyoruz."

"HÜKÜMETİN REFORM TEDBİRLERİ, RİSKLERİ AZALTMAYI HEDEFLİYOR"

Douglas Winslow, kredi derecelendirme kurumunun Türkiye'nin 2020 senesi için büyüme tahmininin yüzde 3,1'den yüzde 3,9'a, 2021 senesi için de yüzde 3,6'dan yüzde 4'e yükseltildiğini anımsattı.

Winslow, "Ayrıca, Türkiye'nin uzun vadede potansiyel büyüme trendinin yüzde 4,3 olduğuna dair değerlendirmemizi koruduk. Ekonomik büyümenin bileşimi ve sürdürülebilirliği reyting açısından özel olarak önem taşıyor. Hükümet tarafından planlanan bazı reform tedbirleri, artan dengesizlik risklerini azaltmayı hedefliyor." diye konuştu.

Uluslararası kredi derecelendirme kurumu Fitch Ratings, geçtiğimiz hafta Türkiye'nin kredi puanını "BB-" ve görünümünü "durağan" olarak teyit etmişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal