Fitch'in Açıklaması Doları Uçurdu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in Türk bankaları ile ilgili açıkladığı karar doların ateşini yükseltti. Güne 4,86 seviyesinden başlayan dolar, 4,90'a kadar yükseldi.

30.07.2018-16:43 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-16:37) Fitch'in Açıklaması Doları Uçurdu

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, temmuz ayında yaygın not düşürülmesinin meydana getirdiği Türk bankalarının çoklu risklerinin kredi profillerini tehdit etmeyi sürdürdüğünü açıkladı.

"ÇOĞU BANKANIN KREDİ NOTU HALA NEGATİF"

Fitch, TL'nin değer yitirmesi, yüksek faiz oranları ve yavaşlayan ekonomik büyümenin bankaların varlık kalitesi, performansı, fonlama ve likiditesi için önemli riskler meydana getirdiğini kaydetti.

Dünya'nın haberine göre Fitch, bu sene sektör performansının bozulmasını tahmin ettiklerini ve çoğu bankanın kredi notunun halen negatif görünüm yada negatif izlenmede olmasını tahmin ettiklerini ifade etti.

DOLAR 4,90 LİRAYI GEÇTİ

Haftanın ilk işlem gününde 4.86 düzeyinden açılan dolar/TL, öğle saatlerine dek tansiyonu yüksek bir seyir takip etti.

Kur, Fitch'in Türk bankaları için gerçekleştirdiği uyarı ardından 4.90'ın üstünü gördü. Euro/TL ise 5,72 düzeyinde seyrediyor.

Fitch, geçen ay Türkiye'nin 25 bankasını negatif takibe aldığını ilan etmişti. Negatif izlemenin bankaların performanslarına dönük riskleri yansıttığı vurgulayan kuruluş, açıklamasında, "Ekonomi kötüye gitmezse not indiriminin bir basamak olarak sınırlandırılması muhtemel. Bankaların varlık değerleri, kârlılığı ve fonlama profillerine yöenlik riskler var" değerlendirmesini yapmıştı. Fitch temmuz ayında 24 bankanın notunu aşağı indirmişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal