Fitch, Türk Ekonomisini Değerlendirdi

Fitch Solutions, 31 mart seçimlerinin ardından yaptığı Türkiye değerlendirmesinde, gelecek aylarda Merkez Bankası'nın politika gevşemesi için çok az alanı olduğunu savundu. Merkez Bankası'nın yıl içinde 400 baz puan faiz indirimi yapacağı tahmini yapıldı.

24.04.2019-16:30 - (Son Güncelleme: 24.04.2019-17:15) Fitch, Türk Ekonomisini Değerlendirdi

İngiliz Reuters'ın aktardığı habere göre, Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in bağlı olduğu Fitch Group’a ait Fitch Solutions, yayımladığı dün tarihli haftalık bir raporda TCMB’nin yarınki para politikası kararı hakkında şu değerlendirmede bulundu:

Yabancı yatırımcılardan para girişini özendirmeye gerek duyduğu ve lokal tasarruf sahipleri için TL’nin çekiciliğini artırmaya gerek duyduğu göz önüne alındığında TCMB’nin önümüzdeki aylarda politika faizini gevşetecek alanı pek yok.

İstanbul’da muhalefetin kazandığı seçimlerin sonuçlarına itirazların devam etmesi siyasi belirsizliğin daha da artmasına sebep oldu.

Döviz rezervlerinin gerilediği ve ekonominin iyi yönetilmediği kaygıları TL’nin seçimler öncesi ve sonrası (öncekilere kıyasla) daha sert değer kaybetmesine neden oldu

Ekonomideki bozulma ve enflasyon baskılarının azaldığı göz önüne alındığında şu anda yüzde 24’te olan politika faizinin bu yıl 400 baz puan düşürüleceğini öngörüyoruz.

Ancak TL’deki zayıflık ve yurt dışından sağlanan fonlamadaki kırılganlık büyük ihtimalle TCMB’nin para politikasını gevşetmesini daha uzun bir süre ertelemesine yol açacak

Çekirdek enflasyon hedeften oldukça uzak olmaya devam ediyor; TCMB, baz etkisi yılın ikinci yarısında enflasyonda düşüş yaratana kadar faiz indirmeye isteksiz olabilir.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal