Fırsatçılar Yüzde 400 Zam Yaptı

Antalya'da meydana gelen hortum ve yağış sebze-meyvede fırsatçıları harekete geçirdi. Oluşan hortum ekili alanların oldukça ufak bir kısmına zarar vermesine rağmen fiyatlar da ciddi oranda yükselme meydana geldi.

02.02.2019-09:18 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-09:04) Fırsatçılar Yüzde 400 Zam Yaptı

Antalya'da meydana gelen hortum ve yağış sebze-meyvede fırsatçıları harekete geçirdi. Oluşan hortum ekili alanların oldukça ufak bir kısmına zarar vermesine rağmen fiyatlar da ciddi oranda yükselme meydana geldi.

Hal çıkış fiyatlarında son bir aydır büyük bir hareket yaşanmamasına rağmen marketlerde yüzde 400'lere kadar çıkan zamlar can sıkmaya başladı. Seracılığın mrkezi Kumluca'daki üreticiler de fiyat yükselmelerinin kendilerinden kaynaklandığının düşünülmesinden oldukça rahatsız. İlçede kendisi de domates üretimi yapan Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Gökçe, hortumun yapılan zamlara bahane olarak ileri sürüldüğünü ifade etti. Kumluca’da 50 bin dekara ulaşan kapalı sera alanları olduğunu belirten Gökçe, 'Hortumu bahane edip de hiç kimse karaborsacılık yapmasın. Hortum ve yağış sadece 2 bin dekarı etkiledi. Ürettiğimiz Türkiye’ye yeter dünyaya da' şeklinde konuştu.

ARACILAR ZAM UYGULUYOR

Kazancı, seracıdan ziyade üretici ile tüketicinin arasına girenlerin kazandığını dile getiren Gökçe yaptığı açıklamalarda, 'Ne emeklerle yetiştirdiğimiz ürünlerimizi bizde çok düşük miktarlarda alıyorlar kendileri ise zam üstüne zam yaparak satıyorlar. Aylarca uğraşıp ürünlerimizin başında bekleyerek yetiştirmeye çalışıyoruz. Ancak bizim ürünlerimiz aracılar ve karaborsacılar tarafından zamlı bir şekilde satılıyor. Vatandaşlar sebzenin üretici hallerinden pahalıya çıktığını sanıyor. Ancak öyle değil. Ürünler tüketici hallerinde büyük zam görür. Büyük marketler de aynı şekilde çalışır. Bugün markette domates 15 liraya satılıyor ama o ürünü buradan üretici halinden 3.59 liraya alıyorlar' şeklinde konuştu.

Türkiye’nin sebze meyve kalbi olan Antalya Kumluca’daki seracılardan gelen haberlere göre bu hafta çiftçilerin yaklaşık 3 TL’ye sattığı domates üretici halinden 3.50 TL’ye yola çıktı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal