FETÖ'den El Konulan Uçaklar Yeni Sahiplerini Bekliyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kayyum atanan şirkete ait 5 uçak satışa çıkarıldı. Uçakların dördü Çorlu Havaalanının apronunda ihalenin gerçekleştirilmesini ve yeni sahiplerini bekliyor.

10.12.2018-19:18 - (Son Güncelleme: 10.12.2018-19:04)

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından kayyum atanan şirkete ait 5 uçak satışa çıkarıldı. Uçakların dördü Çorlu Havaalanının apronunda ihalenin gerçekleştirilmesini ve yeni sahiplerini bekliyor. Aralarınca CESNA tipi bir uçağın da yer aldığı 5 ayrı uçağı satışa çıkaran TMSF'den konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı;

''15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda FETÖ ile bağlantısı olduğu belirlenen ve yurt dışına kaçan Faruk Bayındır'ın şirketi Tarkim Havacılık'a soruşturma başlatılmıştı. İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği Tarkim Havacılık Şirketi'nin FETÖ'ye finansal destek sağladığı gerekçesi ile şirkete TMSF'den kayyum atanmıştı. TMSF'nin yaptığı çalışmalarla şirkete ait 5 uçak satılığa çıkarıldı. Tarkim'e ait uçaklar için 14 Aralık 2018 tarihine kadar teklif alınacak. Uçaklar birden fazla teklifin bulunması halinde açık arttırma ihale usulü ile satılacak" denildi. 

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal