FED'den Finansal Sektörle İlgili Şok Rapor

FED, Amerikan finansal sistemiyle ilgili değerlendirmelerin olduğu "Finansal İstikrar Raporu"nun mayıs sayısını paylaştı.

16.05.2020-09:33 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-09:58) FED'den Finansal Sektörle İlgili Şok Rapor
FED, Amerikan finansal sistemiyle ilgili değerlendirmelerin olduğu "Finansal İstikrar Raporu"nun mayıs sayısını paylaştı.

ABD Merkez Bankası (FED), "Finansal İstikrar Raporu"nun Mayıs 2020 sayısında, coronavirüs pandemisi ve ekonomiye yönelik görünümün belirsizliğine dikkat çekerek, "Finansal sektör kırılganlıkları kısa vadede büyük ihtimalle daha belirgin olacak". ifadesini kullandı.

FED, Amerikan finansal sistemindeki mevcut vaziyetiyle ilgili değerlendirmelerin olduğu "Finansal İstikrar Raporu"nun Mayıs 2020 sayısını paylaştı.

Coronavirüs salgını ve salgına karşı alınan tedbirlerin mart ayının ortasından itibaren bir takım ekonomik sektörleri durma seviyesine getirdiğinin altı çizilen raporda, ABD'deki ekonomik etkinliğin emsali görülmemiş bir hızda küçüldüğü ve işsizlik oranının nisan ayında % 14,7'ye yükseldiği hatırlatıldı.

Raporda, "Yurtiçi ve yurtdışında ekonomik faaliyetteki aksaklıklar, finansal koşulları önemli ölçüde etkiledi ve kredi akışını bozdu." açıklamasında bulunuldu.

Coronavirüs pandemsinin ekonomik etkilerine karşı alınan tedbirlerin anımsatıldığı raporda, 2008 yılından bu yana uygulanan finansal reformların sektörün dayanıklılığını artırmasına karşın finansal sistemin yine de şok geçirdiği belirtildi.

Raporda, "Finansal sektör kırılganlıkları kısa vadede büyük ihtimalle daha belirgin olacak." denildi.

FED'in raporunda, mart ayından bu yana görülen ekonomik ve finansal şoklar sebebiyle hane halkı ve işletmelerin bilançolarındaki problemlerin bir müddet daha kırılganlıklara sebep olacağı bildirildi.

Bankacılık sektörü de dahil olmak üzere finansal kurumların problemler yaşayabileceği uyarısını yapılan raporda, mevcut kırılganlıklara dikkat çekilerek, varlık fiyatlarının pek çok piyasada oynak bir seyir izlediği belirtildi.

Raporda, "Salgın ve ekonomik faaliyete yönelik görünüm belirsiz. Kısa vadede covid-19 salgınının seyri ve bunun ABD ile küresel ekonomiler üzerindeki etkisiyle ilişkili riskler yüksek seyretmeye devam ediyor." ifadesi kullanıldı.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal