FED Yeni Önlemler Açıkladı

Fed ekonomiye destek temin etmek için sınırsız varlık alımı dahil yeni önlemler açıkladı.

23.03.2020-15:27 - (Son Güncelleme: 23.03.2020-16:30) FED Yeni Önlemler Açıkladı

Fed ekonomiye destek temin etmek için sınırsız varlık alımı dahil yeni önlemler açıkladı.

ABD Merkez Bankası (Fed), ekonomiye destek sağlamak için sınırsız varlık alımı içerisinde yeni önlemler açıkladı.

Fed, piyasalar ve para politikasına destek olmak için için hazine tahvili ve mortgage destekli menkul kıymet alımı yapacak.

Ekonominin ciddi aksamalarla karşılaştığı ifade edilen açıklamada, iş kayıplarının kısıtlandırılması ve hızlı toparlanmanın sağlanması için kamu ve özel sektörde ciddi önlemlerin alınması gerektiğin altı çizildi.

Açıklamada, Fed'in, hanehalkı ve işletmelere kredi akışı ile maksimum istihdam ve fiyat istikrarı hedeflerini desteklemeye yönelik bütün araçlarından yararlanmaya kararlı olduğu belirtildi.

Piyasaların sorunsuz bir şekilde işlemesi ile para politikasının etkili geçişkenliğini temin etmek adına Fed'in hazine tahvili ve konut kredisine (mortgage) dayalı menkul kıymet alımı yapacağı ifade edilen açıklamada, konut kredisine dayalı menkul kıymet alımlarına ticari konut kredisine dayalı menkul kıymet alımlarının da ekleneceği belirtildi.

Açıklamada, bankanın büyük ölçekli gecelik ve süreli repo operasyonlarının da süreceği belirtildi.

Yeni programlar hazırlanarak persoller, tüketiciler ve işletmelere kredi akışının destekleneceği ve 300 milyar dolara yakın yeni finansmanın temin edileceği ifade edilen açıklamada, Hazine Bakanlığı Borsa İstikrar Fonu'nun 30 milyar dolarlık öz kaynak temin edileceği belirtildi.

Aynı zamanda, Fed'in New York Şubesi'nden aynı zamanlı yapılan açıklamada, bu hafta her gün 75 milyar dolarlık hazine tahvili ile 50 milyar dolarlık konut kredisine dayalı menkul kıymet alımı yapılacağı açıklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal