FED Başkanı Powell: Ekonomik Toparlanma Gelecek Yılın Sonuna Kadar Uzayabilir

FED Başkanı Powell, coronavirüs salgını sebebiyle ekonomik toparlanmanın 2021'in sonuna kadar uzayabileceğini belirtti.

18.05.2020-10:33 - (Son Güncelleme: 18.05.2020-10:21) FED Başkanı Powell: Ekonomik Toparlanma Gelecek Yılın Sonuna Kadar Uzayabilir
FED Başkanı Powell, coronavirüs salgını sebebiyle ekonomik toparlanmanın 2021'in sonuna kadar uzayabileceğini belirtti.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Jerome Powell, konuk olduğu televizyon programında, ekonomik toparlanmanın ne zaman olacağı sorusunun cevaplanması zor ve büyük oranda coronavirüs salgınındaki gelişmelere bağlı olduğunu belirtti.

FED Başkanı Powell, "Virüsü ne kadar çabuk kontrol altına alırsak işletmeler o kadar erken açılır." açıklamasında bulundu.

Önümüzdeki aylarda işletmelerin tekrar açılması ve insanların işlerine dönmesiyle toparlanmanın başlayacağını ifade eden Powell, bu dönemde kaçınılması gereken en önemli şeyin salgında ikinci dalganın yaşanması olduğunu belirtti.

Powell, "Coronavirüste ikinci dalga olmazsa ekonominin bu yılın ikinci yarısı itibarıyla istikrarlı bir şekilde toparlandığını göreceksiniz diye düşünüyorum." diye konuştu.

İnsanların harcama hareketlerinde dikkatli olacağını ve ekonominin bir takım alanlarının oldukça yavaş toparlanacağını düşündüğünü belirten Powell, "Ekonominin tamamen toparlanması için insanların güvenlerinin tam olarak yerine gelmesi gerekecek. Bunun için aşının çıkmasını beklemek gerekebilir." şeklinde konuştu.

Powell, aşıyla ilgili zamanlamanın belirli olmadığına işaret ederek, en kısa zamanda çıkmasını ümit ettiklerini, ekonominin insanlar kendilerini güvende hissedene dek güçlük yaşayacağını belirtti.

Bu dönemi "büyük bir acı ve zorluk zamanı" olarak tanımlayan Powell fakat uzun hatta orta vadede Amerikan ekonomisinin toparlanacağını ve insanların işlerine geri döneceğini belirtti. Powell, "Bu, biraz zaman alabilir. Gelecek yılın sonuna kadar uzayabilir. Gerçekten bilmiyoruz. Bundan daha kısa sürede olmasını umuyoruz ancak kimse gerçekten bilmiyor." şeklinde konuştu.

Ülkede coronavirüs sebebiyle artan işsizlik oranını da değerlendiren Powell, işten çıkarmaların mayıs ve takip eden ayda büyük ihtimalle artacağını belirtti.

Powell, bu senenin ikinci çeyreğinde ekonomik etkinliğin büyük oranda azalacağını ifade ederek, senenin ikinci yarısında ekonomik büyüme olmasını beklediğini söyledi.

Coronavirüs salgınının ekonomik yansımalarıyla mücadele kapsamında uygulamaya konulan ekonomik teşvik paketlerinden de söz eden Powell, FED ve ABD Kongresinin ekonomiyi desteklemek için daha fazlasını yapmasının gerekebileceğini belirtti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal