Fast Nasıl Açılır, Fast Para Transferi Nasıl Yapılır, Fast Günlük Limiti Ne Kadar?

Para transferi yaparken gün ve saat sınırına takılan bireylerin işlerini kolaylaştıran sistem olan FAST sisteminin ne olduğu merak ediliyor. 7/24 para transferine olanak sağlayan FAST sistemi nedir, ne işe yarar?

20.01.2021-18:36 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-14:07) Fast Nasıl Açılır, Fast Para Transferi Nasıl Yapılır, Fast Günlük Limiti Ne Kadar?

Pandemiden beri FAST'i hepimiz kullanıyoruz. EFT ve havale ile uğraşmaktansa aynı anda farklı bankalara para göndermek hepimiz için daha pratik bir şey. 7/24 saat aktif olan sistem, hepimzi için büyük bir kolaylık.

FAST NE DEMEK?

İngilizce hızlı anlamına gelen bu kelime, bankacılık işlemlerinde Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST) anlamına gelmektedir. 

FAST PARA TRANSFERİ NE DEMEK?

Fast sistemi ile bankaların mobil uygulamaları aracılığıyla para göndermek istenilen kişinin/kurumun bilgileri yerine sisteme kayıtlı telefon numarası, TCKN veya eposta adresine ödeme gönderilebiliyor. Aynı zamanda tek bir bankaya değil, birçok bankaya aynı anda transfer mümkündür. Kolay adres tanımıyla birlikte FAST para transferi yapılabiliyor.


FAST PARA TRANSFERİ NASIL YAPILIR?

Para aktarma sekmesi üzerinden FAST sekmesine tıklayarak diğer bankalardaki kişilerin kolay adreslerine para yollanabiliyor. Kolay adres yukarıda açıkladığımız gibi T.C. kimlik numarası, vergi kimlik numarası, yabancı kimlik numarası bilgileriyle bankalarındaki hesaplara tanımlanabilir. 

FAST NASIL AÇILIR?

Bunun için kolay adres kurmak gerekiyor. Merkez Bankası tarafından geliştirilen kolay adres uygulaması sayesinde IBAN yerine Cep Telefonu No, E-posta Adresi, T.C. Kimlik No, Pasaport No, Vergi No bilgilerini banka hesabına entegre edebilirsiniz.

FAST GÜNLÜK LİMİTİ NE KADAR?

FAST entegrasyonlu TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilen iş yeri ödemelerinde işlem üst limiti 10 bin TL'ye kadar çıkarıldı. Aynı zamanda 2 bin TL olan FAST para transferlerinde işlem tutar limiti 21 Şubat 2022 tarihinden itibaren 5 bin TL'ye yükseltilecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal