Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Faizler Düştü, Otomobil Piyasası Canlandı

Ziraat Bankası'nın faiz kararının ardından bankaların da faizleri düşürmesinin otomobilde ikinci el piyasasını hareketlendirmesi bekleniyor.

18.09.2019-10:31 - (Son Güncelleme: 18.09.2019-10:19)

Ziraat Bankası'nın faiz kararının ardından bankaların da faizleri düşürmesinin otomobilde ikinci el piyasasını hareketlendirmesi öngörülüyor.

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu, bankaların faiz oranlarını düşürmesinin en çok el otomotiv piyasasını  olumlu etkileyeceğini bildirdi. 

Merkez Bankası'nın ilk olarak temmuz ayında yaptığı 425 baz puan faiz indirimine, 12 Eylül'de 325 baz puan indirimle devam etmesi sonrası bankalar sırasıyla faiz oranlarında indirim yoluna gittiler.

'Sıfır araç satışlarını etkileyen üç temel faktör var'

Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bilaloğlu,bu durumun otomotiv sevtörünü nasıl etkileyeceği hakkında şöyle konuştu:

"Sıfır araç satışlarını etkileyen üç temel faktör var. Birincisi; araçların fiyatları.Tabii ki bu fiyatlara doğrudan döviz kurlarının seviyesi, vergiler ve fiyat politikalarının etkisi var. Bütün bu maddeleri fiyat olarak ele alıyorum. Yani anahtar teslim fiyatı. İkinci büyük etken; gelir seviyesi, para biriktirme durumu ve oranı, işsiz kalma durumu doğrultusunda tüketicinin geleceğe nasıl baktığını konuları yer alıyor. Bunları aynı zamanda tüketici güven endeksinde de görmekteyiz. Üçüncüsü ise; potansiyel alıcıya ulaşmakta olan araçların finansman imkan durumudur. Bu üç ana faktör genel olarak toplam pazarı yani sıfır araç satışını büyütür ya da ufaltır" 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;