Facebook'un Kripto Parası Libra Nedir? Nasıl Kullanılır?

2020'de Facebook tarafından kullanıma sunulmaya hazırlanılan Libra Nedir? Detaylar haberimizde...

16.09.2019-12:32 - (Son Güncelleme: 16.09.2019-12:22) Facebook'un Kripto Parası Libra Nedir? Nasıl Kullanılır?

Dünya ekononomisinde piyasaya bir çok ülke ve kurulu tarafından kripto para birimleri piyasaya sürülmeye başladı. 2009 senesinde Bitcoin ile başlayan kripto para uygulaması Ethereum ve XRP ile devam etti.
Sosyal Medya platformu olan Facebook'un son 2 yıldır üzerinde çalıştığı ve 2020'de kullanıma sunumaya hazırlanılan Libra Nedir? Libra nerelerde kullanılacak?

Facebook tarafından yapılan açıklamaya göre Libra “ Küresel para birimi ve finansal alt yapı sistemi” olarak tanııldı.

2020'de kullaıma sunulması beklenen Libra'nın günlük insanların günlük hayatında kullanılmasına uygun olacağı belirtiliyor. Facebook tarafından 2020'de kullıma sunulması beklenen Calibra uygulaması ile de kullanıcıların Libra'ya rahat bir şekilde ulaşması hedefleniyor.

Facebook Libra'nın Bitcoin ve Diğer Kripto Para Birimlerinden Farkı Nedir?

Facebook tarafından 2020'de piyasalara sürülmesi beklenen Libra'nın bir çok kuruluş tarafından kabul edilmesi ve te bir varlık yerine Euro ve Dolar gibi para birimlerine bağlı olması bekleniyor. Facebook Libra'nın Bitcoin gibi kripto para birimlerinin aksine bilinen para birimleri gibi işlem görmesi için tasarlarlandığı beirtiliyor.

Calibra Uygulaması  Nedir?

Facebook tarafından piyasaya sürülecek olan Libra'nın daha rahat kullanılması amacıyla geliştirilen uygulamadır. Bir nevi dijital cüzdan olararak ta kullanılacak olan Calibra ile kullanıcılar mobil bankacılık gibi işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal