Facebook'tan Büyük Hamle; Dev Şirketi Satın Aldı

ABD merkezli sosyal platformun devi olan Facebook'un, akıllı anlaşmalar (smart contracts) kapsamında hizmet sunan Birleşik Krallık merkezli blockchain startupı Chainspace'i satın aldığı yönünde bilgiler paylaşıldı.

08.02.2019-10:51 - (Son Güncelleme: 08.02.2019-10:43) Facebook'tan Büyük Hamle; Dev Şirketi Satın Aldı

ABD merkezli sosyal platformun devi olan Facebook'un, akıllı anlaşmalar (smart contracts) kapsamında hizmet sunan Birleşik Krallık merkezli blockchain startupı Chainspace'i satın aldığı yönünde bilgiler paylaşıldı.

Blockchain alanında faaliyette bulunan Facebook'un blockchain araştırmalarına Paypal'in bir zaman başkanlığını üstlenen uzun süreli Facebook yetkilisi David Marcus'un öncülük edeceği ifade edilmiş ve Facebook'un bu teknoloji üzerine düşeceği haberleri gündemi meşgul etmişti.

İŞVEREN TANIMI FACEBOOK OLDU

Cheddar'da bulunan habere göre, merkezsizleşmiş blockchain teknolojisinin oylama gibi diğer alanlara entegrasyonu ile ilgili faaliyetlerde bulunan Chainspace'in iki çalışanının LinkedIn üzerinde işveren tanımını Facebook şeklinde değiştirdiği ifade edildi. 2018 yılında, Facebook'un mesajlaşma uygulaması Whatsapp üzerinden kendi kripto para birimini piyasaya sürmeye hazırlandığı gündem egelmişti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal