Eylül Ayı Perakende Ticaret Hacmi Açıklandı

İstatistik ofisi Pazartesi günü, Türkiye'nin takvim fiyatları düzeltilmiş sabit perakende satış hacminin Eylül ayında yıllık bazda yüzde 3,4 oranında daraldığını açıkladı.

19.11.2018-13:15 - (Son Güncelleme: 19.11.2018-13:10) Eylül Ayı Perakende Ticaret Hacmi Açıklandı

İstatistik ofisi Pazartesi günü, Türkiye'nin takvim fiyatları düzeltilmiş sabit perakende satış hacminin Eylül ayında yıllık bazda yüzde 3,4 oranında daraldığını açıkladı. TÜİK, aynı ayda gıda dışı satışların [otomobil yakıtı hariç] yüzde 8,3 ve otomotiv yakıtı satışlarının yüzde 4 azaldığını bildirirken, yiyecek, içecek ve sigara satışlarında yüzde 6,9 oranında artış yaşandığını belirtti. Aynı dönemde tekstil, giyim satışı ve ayakkabılar yüzde 22,9 oranında artarken, tıbbi ürünler ve kozmetik satış hacmi yüzde 6,1 oranında arttı. Elektronik eşya ve mobilya satış hacmi aylık% 27,6 düşüş gösterdi ve bilgisayar, kitap ve telekomünikasyon ekipmanlarının satış hacmi ise yüzde 16,1 oranında geriledi.

Eylül ayı verileri, takvim etkisinden arındırılmış perakende satış cirosunun Eylül ayında geçen yılın aynı ayına göre %22,5 oranında arttığını gösterdi. TÜİK, "Aynı ay gıda, içecek ve tütün satışları %28,1 artarken, otomotiv yakıtı hariç" gıda dışı satışlar .7 arttı, otomotiv yakıtı satışları ise % 24.7 arttı. " dedi.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal