Evde Ekmek Yapımı Maya Talebini 6 Kat Artırdı

Coronavirüs salgını sebebiyle “evde kal” çağrısına uyan vatandaşların kendi ekmeğini yapmaya başlamasıyla beraber perakende maya talebi, mart ayında bir önceki aya kıyasla 6 kat arttı

09.04.2020-13:01 - (Son Güncelleme: 09.04.2020-12:50) Evde Ekmek Yapımı Maya Talebini 6 Kat Artırdı
Coronavirüs salgını sebebiyle “evde kal” çağrısına uyan vatandaşların kendi ekmeğini yapmaya başlamasıyla beraber perakende maya talebi, mart ayında bir önceki aya kıyasla 6 kat arttı

Endüstriyel maya üreticisi Lesaffre’nin Türkiye Genel Müdürü Ünsal Yamaner, açıklamasında, coronavirüs sebebiyle otel ie lokanta benzeri yerlere ekmek tedarik eden fırınların maya talebinde de düşüş olduğunu belirtti.

Yamaner, coronavirüs sebebiyle başlatılan 'evde kal' kampanyasından sonra evde ekmek ve unlu mamul yapımına ilginin artması nedeniyle perakende kanalından gelen talepte çok ciddi bir artış yaşandığını ifade ederek, "Perakende tarafındaki müşterilerimizden bize ulaşan talepler, martta şubatla karşılaştırdığımızda yaklaşık 6 katına ulaşmış durumda. Benzer trendi nisan ayı için de görebiliyoruz." şeklinde konuştu.

Şirket olarak personellerin sağlığını muhafaza edecek şekilde önlemler aldıklarına vurgu yapan Yamaner, ekmek ve unlu mamuller sektörünün önemli ham maddelerinden olan maya üretimine ve sevkiyatına normal zamanlardaki gibi aralıksız sürdürdüklerini belirtti.

"ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ ARTIRDIK"

Yamaner, evde ekmek ile unlu mamul yapmayı ilk defadeneyen tüketicilerin de sayısında artış olduğuna dikkat çekerek, şu açıklamalarda bulundu:

"Perakendede 3 hafta üst üste talebi artan tek ürün ekmek mayası oldu. Artan bu talebe en kısa sürede cevap verebilmek ve müşterilerimizi mayasız bırakmamak adına ürünlerimizin çeşitliliğini artırdık. Tüketicilerin özellikle bu dönemde artan maya kullanımını karşılayacak, bu segment için yeni sayılabilecek 500 gramlık paketlenmiş yaş mayalarımızı da normal pazar koşullarına göre paketleme kapasitesi kurulu olan 42 gram, 11 gram ve 100 gram perakende ürünlerimizin yanında market raflarına ulaştırdık.”

"FIRINLARDA MAYA SIKINTISI YOK"

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ise coronavirüs salgınıyla evlerde maya kullanımının arttığını dile getirdi. Fırınlarda şu an herhangi bir maya problemi olmadığını belirten Balcı, “Yakında market raflarında da sıkıntı yaşanmayacak." diye konuştu.

Kolonyanın ham maddesi olan melasının, aynı zamanda mayanın da ham maddesi işaret eden çeken Balcı, melasta gümrük vergisinin kaldırıldığını ve burada problem kalmadığının altını çizdi.

“MEYVE KATIN" TAVSİYESİ

Ekmek ustası Mine Ataman da evde ekmek yapmaya yeni başlayan kişilere de önerilerde bulundu. Ataman'ın tavsiyeleri şu şekildeydi:

"Elde var olan tüm meyveleri ekmeğe ekleyebilirsiniz. Sebzeleri çok az yağda kavurup ekleyebilirsiniz. Özellikle de ıspanak türü sebzeler ekmeğe çok yakışır. Bu arada elinizde peynir çeşitleri varsa onları da rendeleyerek ya da ezerek hamura katabilirsiniz. Eklediğimiz her şey ekmek yapma sürecini çocuklar için eğlenceli bir aktiviteye dönüştürmüş olur, hem de besin değerini artırmış olursunuz.”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal