Evde Bakım Maaşı Yatan İller Sorgulama Ekranı! Mart Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman, Hangi Tarihlerde Yatacak?

Evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Sorusunun yanıtı evde bakım maaşı alan işçiler ve aileler tarafından merak ediliyor. Evde bakım maaşı konusunda ayrıntılar haberimizde…

04.03.2020-10:17 - (Son Güncelleme: 04.03.2020-13:26) Evde Bakım Maaşı Yatan İller Sorgulama Ekranı! Mart Ayı Evde Bakım Maaşı Ne Zaman, Hangi Tarihlerde Yatacak?

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA 2020

Evde bakım maaşı il il yattığından dolayı kişiler 4 Mart evde bakım maaşı hangi illere yattı gibi soruların yanıtları merak ediliyor.

4 Mart 2020 tarihi itibarıyla şu ana kadar hiçbir ilde evde bakım ücretleri yatırılmadı. Ödemeler önümüzdeki günlerde hesaplara yatırılacak.

Evde Bakım maaşı sorgulamalarınızı E-Devlet üzerinden yapabilirsiniz. T.C. kimlik numaranız ile E-Devlet şifrenizle siteye girdikten sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazdıktan sonra tıklayın. Açılan sayfada Evde Bakım Maaşı ödemeleriyle ilgili başlıkları göreceksiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altındadır.

E-Devlet Üzerinden Evde Bakım Parası Sorgulamak İçin BURAYA Tıklayın.

EVDE BAKIM MAAŞI NEDİR?

Devlet, evde bakıma muhtaç yaşlı ve engelli yakınına bakanlara maaş desteği sağlıyor. Evinde yüzde 50 raporu olan engelli yakınına ya da yaşlısına bakana aylık bağlanması öngörülüyor.

EVDE BAKIM MAAŞINA NE KADAR ZAM GELDİ?

Evde bakım maaşındaki gelir kıstası da asgari ücrete endeksli. Engelli bireye bakan kişinin evde bakım maaşı alabilmesi için hanede kişi başına düşer gelir miktarının asgari ücretin üçte ikisinden az olması gerekli.

Daha önce 1305 TL olan evde bakım maaşı temmuz ayı enflasyon oranlarının ve zam miktarı belirlendikten sonra 1383 TL'ye çıktı. Bu zam memurlara yapılan zam oranı yani yüzde 6 ile aynıdır.

Özel bakım merkezlerinde hizmet alanlar için ise eski rakam 2611 TL iken temmuz ayı zammı ile birlikte bu rakam 2767 TL'ye çıktı.

2020 yılında asgari ücrete yapılan zam sonrası evinde hasta, engelli ve yaşlı hastalara bakan 1. derecedeki aile yakınlarına ödenen evde bakım maaşlarına da zam geldi.

2020 yılında 2022 maaşı da denilen evde bakım maaşı 1384 liradan, 1457 liraya yükseldi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal