Ev Alacaklara Müjde! Fiyatlarda Büyük Değişiklik

İstanbul'da yapılan markalı konut projelerinde rakamlar, son altı ayda pek fazla yerde azalmaya gitti. Söz konusu zamanda en büyük azalma yüzde 3.8 ile Fikirtepe'de gerçekleşti.

28.03.2018-16:24 - (Son Güncelleme: 28.03.2018-16:21) Ev Alacaklara Müjde! Fiyatlarda Büyük Değişiklik

Rakamlardaki düşüşte, fazla konut kredi faiz miktarı ve yatırım geri dönüş zamanlarındaki uzamaya bağlı konut isteğinde gözlenen duraksamanın yanı sıra, belli yerlerde sıklaşan stok birikimlerinin etkili olduğu ifade ediliyor.

TSKB Gayrimenkul Değerleme tarafından hazırlanan "Bir Bakışta Markalı Konut Piyasası" raporuna göre, İstanbul'da markalı konutlarda yaklaşık senelik rakam artışı yüzde 4.5 oldu. Bu oran Avrupa yakasında yüzde 4.7, Anadolu yakasında yüzde 4.2 olarak gözlendi.

Fakat rakamlar son altı ayda pek fazla yerde düşmeye gitti. Söz konusu zamanda yaklaşık fiyat artışı Avrupa yakasında yüzde 1.5, Anadolu yakasında ise yüzde 0.1'e düştü.

Senelik bazda değeri en çok azalan yer yüzde 4.8 ile İstinye-Tarabya; altı aylık süreçte değeri en çok düşen bölge ise yüzde 3.8 ile Fikirtepe oldu. Değeri en fazla yükselen bölge ise 6 aylık zamanda yüzde 5.4 ile Mahmutbey-GOP TEM aksı, senelik bazda ise yüzde 9.8 yükselişle Sancaktepe-Sultanbeyli-Samandıra bölgesinde gerçekleşti.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal