Euro Bölgesi Maliye Bakanları Orta Yol Bulamadı

Euro Bölgesi maliye bakanları 16 saatlik görüşmenin akabinden coronavirüse karşı alınacak tedbirler ve verilecek destekler hususunda orta yol bulamadı. Portekiz Maliye Bakanı Mario Centeno anlaşmaya yakın olduklarını belirtti.

08.04.2020-10:35 - (Son Güncelleme: 08.04.2020-13:48) Euro Bölgesi Maliye Bakanları Orta Yol Bulamadı

Euro Bölgesi maliye bakanları 16 saatlik görüşmenin akabinden cronavirüse karşı alınacak tedbirler ve verilecek destekler hususunda orta yol bulamadı. Portekiz Maliye Bakanı Mario Centeno anlaşmaya yakın olduklarını belirtti.

Euro Bölgesi maliye bakanları 16 saatlik toplantının akabinden coronavirüs salgınına karşı alınacak tedbirer hususunda anlaşmaya varamadı. Konuyla alakalı ilk açıklama Portekiz Maliye Bakanı ve Eurogroup Başkanı Mario Centeno'dan geldi.

Centeno sosyal medya (twitter) hesabından yaptığı paylaşımındaki ifadeleri şu şekildeydi:

"16 saatlik konuşmaların ardından anlaşmaya yakınız ancak henüz orada değiliz. Eurogroup toplantısına yarın devam etmek üzere ara verdim. Amacım aynı kalmaya devam ediyor: Coronavirüse karşı güçlü bir AB güvenlik ağı (çalışanları, firmaları ve ülkeleri korumak için) ve güçlü bir toparlanma paketi ortaya koymak"

İTALYA TEPKİLİ

Avrupa Birliği bilhassa İtalya tarafından mensup ülkelere yeteri kadar destek olmamakla suçlanıyor. Salgının en keskin vurduğu ülkelerden İtalya'da pek çok üst ve alt düzey politikacı Avrupa Birliği'ne ülkelerindeki bu drama kayıtsız kaldığı için tepkilerini göstermişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal