E-Ticaret Şirketi Amazon Piyasadan Bazı Ürünlerini Geri Çekti!

E-ticaret şirketi Amazon, Auschwitz toplama kampının imgelerini taşıyan "Noel süslerini" ve diğer ürünleri piyasadan geri çekti.

02.12.2019-15:18 - (Son Güncelleme: 02.12.2019-15:08)

E-ticaret şirketi Amazon, Auschwitz toplama kampının imgelerini taşıyan "Noel süslerini" ve diğer ürünleri internet adresinden geri çekti.

Auschwitz-Birkenau Devlet Müzesi, Amazon'a, Auschwitz şişe açacağı ve Birkenau "katliamı" bilgisayar faresi altlığı dahil Auschwitz-Birkenau toplama kampını temsil eden ürünlerin satıştan alınmasına yönelik bir uyarıda bulundu.

Müze, Amazon'un sitesinde Auschwitz tasvirli Noel süslerinin satılmasının "uygunsuz, rahatsız edici ve saygısızca" olduğunu belirtti. Auschwitz-Birkenau Devlet Müzesinin yaptığı bu duyurunun ardından Twitter'da da durumu protesto eden çok sayıda gönderi yayınlandı. Amazon, tepkilerden sonra ürünleri internet anderinden geri çekerken "tüm satıcıların, satış kurallarına uyması gerektiği" yönünde bir ifade kullandı.

WİSH SHOPPİNG'E DE AYNI UYARI YAPILDI

İnternette satış yapan bir diğer e-ticaret sitesi Wish Shopping'den de benzer ürünleri sitesinden çıkarması talep edildi.
Nazi Almanyası 2. Dünya Savaşı sırasında işgal ettiği Polonya'da Auschwitz-Birkenau toplama kampında büyük çoğunluğu Yahudi olmak üzere 1,1 milyon kişiyi katletmişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal