Esnaf ve Sanatkara Müjdeli Haber: Krediler Yapılandırılacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan esnaf ve sanatkarlar ile ilgili açıklamalarda bulundu. Pekcan, takibe düşen kredilerin yapılandırılacağını belirtti.

13.07.2020-11:37 - (Son Güncelleme: 13.07.2020-11:51) Esnaf ve Sanatkara Müjdeli Haber: Krediler Yapılandırılacak

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan yaptığı yazılır bir açıklama ile esnaf sanatkarlara büyük önem verdilerini belirtti. Toplantılarda esnaf ve sanatkarın taleplerini, önerilerini aldıklarını ve sorunlarını çözmek için çalıştıklarını belirten Pekcan, taleplerin de takipçisi olduklarını aktardı.

Pekcan, bugün itibarıyla  Türkiye genelinde TESKOMB çatısı altında bine yakın Kredi Kefalet Kooperatiflerince, yaklaşık 1,7 milyon esnaf ve sanatkara Halkbank kaynaklarından düşük faizli kredi kullandırıldığını kaydetti. 

Pandemi sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Ekonomik İstikrar Kalkanı' paketini açıkladığını hatırlatan Bakan Pekcan, çeşitli tedbir ve desteklerin yürürlüğe konulduğunu açıkladı.

KREDİLER 3 AY ERTELENDİ

'Ekonomik İstikrar Kalkanı' tedbirleri kapsamında da nakit akışı sıkıntısı yaşayan esnaf ve sanatkarlara finansman imkan sağlamak amacıyla Halkbank tarafından 'Esnaf Destek Paketi' adı altında 'İşletme Kredisi' ve 'Esnaf Kredi Kartı' uygulamalarının hayata geçirildiğini anlatan Pekcan, 24 Mart 2020 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile esnaf ve sanatkarların Halkbank’a olan kredi geri ödemelerinin faizsiz olarak üç ay ertelendiğini söyledi.

YAPILANDIRMA GELDİ

Takibe düşen kredilerle ilgili de değerlendirmelerde bulunan Pekcan, 'Bu süreçte Kredi ve Kefalet Kooperatifleri ortaklarında da takibe düşen kooperatif kredileri için yapılandırma imkanı getirilmesine yönelik de bir beklenti oluşmuştur. Bu durum karşısında TESKOMB tarafından kooperatif takibine intikal etmiş borçların yeniden yapılandırılmasına yönelik Bakanlığımız görüşü alınarak bir çalışma yapılmıştır. Bu çalışma sonucu esnaf ve sanatkarlarımızın Kredi ve
Kefalet Kooperatifleri aracılığıyla kullandıkları kredilerden takipte olanları yapılandırıyoruz.' ifadelerini kullandı.

2 MİLYAR LİRALIK BORÇTA İYİLEŞTİRME SAĞLANACAK

Pekcan, bu kapsamda  borçlu ve bunların kefilleriyle birlikte yaklaşık 220 bin esnaf ve sanatkarın gecikmiş 2 milyar liraya ulaşan borcunda iyileştirme sağlanmasının ve yaklaşık 322 milyon TL gecikme faizinin düşürülmesinin mümkün olabileceğine vurgu yaptı.

Bakan açıklamalarının devamında, 'Söz konusu uygulamanın ekonomimizin can damarı esnaf ve sanatkarımız ve tüm kooperatifçilik camiasına hayırlı olmasını diliyorum.' dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal