Erken Seçim Kararı Ekonomiyi Nasıl Etkiler

Başbakan Yardımcısı Şimşek, erken seçim kararına yönelik açıklamalarda bulundu Şimşek, beklentileri iyileştireceği ifadelerine yer verdi.

20.04.2018-12:12 - (Son Güncelleme: 20.04.2018-12:02) Erken Seçim Kararı Ekonomiyi Nasıl Etkiler

Başbakan Yardımcısı Şimşek, erken seçim kararı doğrultusunda açıklamalarda bulundu. Mehmet Şimşek "Seçimleri öne almanın Türkiye'nin beklentilerini iyileştirdiğini düşünüyorum çünkü seçimlerden sonra 2. ve 3. nesil reformlara odaklanabileceğimiz 5 yıllık yeni bir dönem başlayacak" dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Dünya Bankasının Bahar Toplantıları kapsamında toplantıya katılması amacı ile ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, ABD Ticaret Odası ve Turkish Heritage Organization iş birliğinde düzenlenen etkinlikte Amerikalı iş adamları ve sivil toplum başkanları ile bir araya geldi.

Katılımcılara Türkiye ekonomisi hakkında ayrıntılı bir sunum yapmış olan Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye ekonomisinin geçen yıl birçok kurumun ve analistin beklentilerini geride bırakmış yüzde 7,4 büyüdüğünü ve bunun G20 ülkeleri arasındaki en hızlı büyüme performansı sergilediğini vurguladı.

Hükümetin bu yılki büyüme tahmininin yüzde 5,5 seviyelerinde belirlendiğini anımsatan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, artan yatırımlar, güçlü iç ve dış talep ile yükselen turizm gelirlerinin büyümeyi ayrıca destekleyeceğini açıklamasını vurguladı.

"AB İLE KİŞİ BAŞI GELİR FARKI YÜZDE 28 AZALDI"

Türkiye ekonomisinin 2003 yılından bu yana ortalama yüzde 5,7 büyüme sergilediğini ve bunun satın alma gücüne yansıdığını vurgulayan Mehmet Şimşek, "Türkiye, Avrupa Birliği (AB) ile arasındaki kişi başı gelir farkını son 25 yılda yüzde 28 daralttı. Bu oldukça iyi bir sonuç. Türkiye, bu hızda büyümeye devam ederse, kişi başına düşen gelir bakımından AB ortalamasına 14 yıl içinde ulaşmış olacak. Türkiye, ABD ile arasında bulunan kişi başına gelir farkını ise yüzde 20 azalttı vurgulaması yaptı. Ayrıca bu durumlarla ilgili ‘’ Bu da güçlü bir performans." ifadelerini kullandı.

Son Dakika Ekonomi Haberleri için aşağı kadyırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal