Erdal Şimşek: Dolara Operasyon Filan Yok

Doların artmasıyla birlikte, dolara operasyon yapılıyor şeklindeki haberler de gündeme gelmeye başladı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Erdal Şimşek, "Biz bu ülkenin kapılarını dolaylı yatırıma tamamen kapatmazsak sürekli böyle soyulmaya devam edeceğiz." dedi.

07.05.2020-15:41 - (Son Güncelleme: 07.05.2020-15:48)

Doların son günlerdeki artışından sonra Türkiye'de dövize yönelik bir operasyon yapıldığına dair haberler gündeme gelmeye başladı. Konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Erdal Şimşek, "Ekonomimize operasyon yapıldığı filan yok. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomide sürekli olarak kullandığı bir terim var. 'Doğrudan Yatırım.'" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra 'Doğrudan Yatırım' tanımını açan Şimşek, "Yabancı sermayelerin elinde 10 lira varsa gelip ülkeye yatırım yapıyor, tesis açıyor, fabrika kuruyor, istihdam alanı açıyor. Bu doğrudan yatırımdır. Doğrudan yatırım katma değere döner." dedi. Dolaylı yatırımla ilgili olarak da açıklamalarda bulunan Şimşek, "Şirketlerinizin hisse senetlerini alıyor ve bir süre sonra para vurgununu yapıp çekip gidiyor. Bu dolaylı yatırımdır. Dolaylı yatırım lafı artık direkt soygundur." ifadelerini kullandı. 

"7.5 MİLYON DOLAR 3 HAFTADA 35 MİLYON DOLAR OLDU"

Bununla ilgili olarak bir örnek de veren Şimşek, "Yaklaşık 3 hafta önce Hintli bir sermayedar 7.5 milyon dolarla geldi Türkiye'ye ve birkaç şirketin kağıdını aldı ve oraya buraya speküle ve manipüle etti. Özellikle Twitter'da yatırımcı danışmanlığı yapanlara dikkat edin. Hepsi manipilatör. Hintli sermayedar, 7.5 milyon doları yaklaşık 3 hafta sonra 35 milyon dolar yapıp, çıkıp gitti." şeklinde konuştu. 

"EKONOMİMİZİ BİZ KENDİMİZ SOYDURUYORUZ"

Hikayenin ardından olayın detaylarını açıklayan Şimşek, "TL bazında 10 liraya aldığı hisse senedi 1 ay sonra 40 liraya çıkıyor. Tekrar 10 liraya aldığını 40 liraya satıyor. O para Türkiye'den çıkacak. TL dışarıda geçmediği için dolarla çıkması lazım. Piyasadan doları toplayınca dolar şahlanıyor. Ekonomimize operasyon filan yok. Ekonomimizi biz kendimiz soyduruyoruz. Biz bu ülkenin kapılarını dolaylı yatırıma tamamen kapatmazsak sürekli böyle soyulmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal