EPDK'den İstanbul'da Yapılacak Yeni Hastanelerin İnşasını Hızlandıracak Karar

EPDK, Atatürk Havalimanı ile Sancaktepe'ye yapılacak hastanelerin inşa ile hizmet sürecinde hiçbir aksaklık olmaması için istisnai bir karar vererek, hastanelerin acil yakıt gereksinimlerinin sağlanması için Devlet Malzeme Ofisine yetki verdi.

17.04.2020-11:14 - (Son Güncelleme: 17.04.2020-11:12) EPDK'den İstanbul'da Yapılacak Yeni Hastanelerin İnşasını Hızlandıracak Karar
EPDK, Atatürk Havalimanı ile Sancaktepe'ye yapılacak hastanelerin inşa ile hizmet sürecinde hiçbir aksaklık olmaması için istisnai bir karar vererek, hastanelerin acil yakıt gereksinimlerinin sağlanması için Devlet Malzeme Ofisine yetki verdi.
Bu boyutta DMO, dış satışla hastane şantiyelerindeki iş makinaları, jeneratör benzer faktörlere direkt ikmal yapabilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan gelen açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Atatürk Havalimanı ile Sancaktepe'de yapılacağını açıkladığı hastanelerle ilgili faaliyetlerin devam ettiği bildirildi.

Bu hastanelerin inşa ve hizmet sürecinde aksaklık ya da gecikme olmaması için EPDK'nin istisnai bir karar verdiği belirtilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Karar çerçevesinde DMO'nun finansal aracılık hizmetinin kapsamı genişletilerek istasyon dışında hizmet verebilmesinin önü açıldı. Böylece DMO, daha önce ihale yapmak suretiyle anlaştığı dağıtım şirketi ve akaryakıt bayisi vasıtasıyla, iki hastanenin ihtiyacını karşılayabilmek için akaryakıtın istasyondan ve özellikle araçlara ikmal yapma kısıtlamasına uğramadan dış satış yoluyla hastane şantiyelerinde çalışan iş makinaları, jeneratör gibi unsurlara doğrudan ikmal yapılabilecek. DMO daha önce akaryakıt dağıtım şirketleriyle yaptığı ihale sonucu anlaşması bulunan kamu kurumlarının araçlarına elektronik sistemlerle finansal aracılık hizmeti sunarak akaryakıt tedarikini istasyonlardan ve sadece bu kamu kurumlarının kara taşıtlarına dolum yapma imkanı sağlıyordu. Ancak bu durumun zaman kaybına yol açacağı ve Covid-19 ile mücadeleyi sekteye uğratabileceği göz önüne alınarak EPDK, DMO’nun bu yöndeki talebini dikkate aldı ve sürecin hızlı bir şekilde tamamlanmasına katkı yapmış oldu."

Açıklamada, bahsedilen kararın hastanelerin yapımının hızlandırmasının beklendiğin altı çizildi.

Uygulamanın yalnızca yeni yapılan hastanelerle kısıtlandırılmayacağı ifade edilen açıklamada, "EPDK'nin 3,5 ay süre için verdiği izinden Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere kamu kurumları ve hastaneler de DMO ile yapacağı anlaşma çerçevesinde yararlanabilecek. Böylece sağlık hizmetlerinde akaryakıt tedarikinden kaynaklı herhangi bir gecikme ve aksama yaşanmayacak." dendi.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal